Cuba dag 1

We stonden om 4 uur op en om 5.06 namen we de bus. Op Schiphol koffie gedronken en naar de gate waar we een klein beetje vertraging hadden (40 min). De vlucht verliep best goed, Joran heeft wat films gekeken en ik ook. Beetje puzzelen en toch een lichte maaltijd na een uurtje of 3 uur vliegen. Wat lichte turbulentie, maar de landing verliep prima en we waren op het vliegveld van Varadero. Hier gingen we als allerlaatste door de douane, we hadden weer eens de verkeerde rij gekozen. Een norse mevrouw, een foto en wat stempels later mochten we nog een keer de handbagage laten controleren en toen mochten we naar de koffers. Die stonden al naast de band dus we stonden zo buiten. Daar stond TUI te wachten met de enveloppe en we mochten met bus 9 op weg naar Havana.

Lekker rustig in de bus. Eerst een groepje mensen in het oude Havana afgezet en toen door naar hotel Panorama. Het hotel ligt een heel stuk buiten het centrum, maar is zeer luxe voor Cubaanse begrippen. Er is hier een gym, zwembad en diverse restaurants. Omdat het hotel wat ver ligt konden we de eerste avond alleen in het hotel gaan eten. Voordat het zover was zijn we even naar de zee gelopen, maar er is een rotsig stuk met heel veel resten van dode vogels, weinig aan dus en de geur was ook niet echt lekker. Toen zijn we even naar de supermarkt gelopen die tegenover het hotel zit. De schappen met vlees waren zo goed als leeg, maar het was ook zondag dus daar kan het aan liggen. Verder hebben ze weinig verschillende producten, maar wat ze hebben staat in grote hoeveelheden in de schappen. Cereals, water, sappen, bier, shampoo, tomatensaus en chips. Chips is erg duur, een bus pringles zo’n 3.50 cuc. Na deze ervaring zijn we terug naar het hotel gegaan en hebben we even een boekje gelezen, voordat we gingen eten.

Uiteindelijk zijn we allebei in slaap gevallen en werden zo’n twee uur later wakker, rond kwart voor 8. Toen maar even gaan eten bij het buffet. Kosten 22 cuc per persoon en echt lekker was het niet. De kip was droog, de aardappeltjes een beetje koud en verder was er niet heel veel lekkers. Allebei nog wel een stukje vers gebakken vlees; varken, dat was prima. De buikjes waren gevuld en we zijn terug naar de kamer gegaan om nu echt te gaan slapen, rond een uur of 10, maar we waren moe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *