Dag 5

Zondag 27 september

Deze dag werden we wakker in onze Heated Tent in Yosemite, eerst gezellig samen om half 5 ‘s nachts, daarna om 7 uur. We gingen gisteren weer vroeg slapen, rond een uur of 10, we hebben een ritme te pakken waardoor we ‘s morgens vroeg alles zien. We zijn meteen maar gaan douchen, in het douchegebouw. Op zich een prima douche met goed warm water en, nog belangrijker, een douchekop hoog genoeg voor mij. Hierna zijn we vrij snel op weg gegaan naar de eerste bezienswaardigheid.

Drie bergen bij Tunnel View

Na eventjes (om) gereden te hebben kwamen we bij Tunnel View, in Yosemite. Hier kan je drie grote bergen zien: El Capitan, Half dome en nog eentje (foto hierboven). Hierna zijn we door de tunnel gereden (want Tunnel View, he) en zijn we richting de uitgang van Yosemite gegaan. Onderweg zijn we nog maar gestopt om te ontbijten. We hadden nog crackes, dus daarbij een bakje hummus met olijftapenade en sinaasappelsap gekocht en smullen maar.

Vlak na de zuidelijke uitgang van Yosemite was er nog iets dat we moesten zien, Nelder Grove. Dit is een plek hoog op een berg (arme auto) waar een paar Sequoia’s staan. We hebben hier een uur rondgelopen en er een stuk of 10 gezien. Dit vond ik een betere plek dan in Yosemite, omdat hier heel weinig mensen waren. Hierna zijn we doorgereden richting de stad die we voor ogen hadden om te gaan slapen: Merced.

We zijn vanaf Yosemite via Fish Camp, Oakhurst en Mariposa naar Merced gereden. Eindelijk weer in de bewoonde wereld, dit is een best wel grote stad met een dikke 80 duizend inwoners. Hier hadden we nog geen hotel geboekt, dus zijn we eerst naar de Merced Mall gereden. Hier hebben we Panda Express geluncht en via de wifi van Subway hebben we een kamer geboekt bij America’s Best Inn & Suites.

Hier zit ik nu het bericht te typen, we chillen nu op de kamer, biertje erbij, sokjes en onderbroekjes hangen te drogen van de handwas. Helaas is hier niks in de buurt, dus zullen we voor avondeten weer de hort op moeten. Aangezien elke avond uit eten bij een restaurant een beetje duur begint te worden, wordt het waarschijnlijk fast food. Hier hebben we beide nog een aantal ketens van waar we heen willen: Denny’s, In-N-Out Burger, IHOP…

Morgen misschien meer, ligt eraan of we internet en zin hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *