Singapore en Maleisië dag 18

Vandaag hetzelfde ritueel als de vorige ochtenden. Daarna pakken we onze koffers en checken uit. Joran zorgt er voor dat we op de snelweg terecht komen en ik neem even later het stuur over. We lunchen rond half 1 bij een vrij grote parkeer-/tankplaats langs de weg. We eten een soort broodjes en een bakje fruit, geen idee meer welk fruit, het lijkt op appel maar dan met minder smaak en iets bitterder. Joran rijdt het laatste stuk en het stuk door Kuala Lumpur. We rijden een paar keer fout, maar het valt mee. Het is ondertussen wel gaan regenen en als we de auto hebben ingeleverd plenst het nog steeds. We hoeven maar 400m, maar we lopen nog een keertje de verkeerde straat in en zijn dus toch best nat. Gelijk dus maar even douchen.

We hebben een airbnb voor 5 nachten. Het is een studio met een klein keukentje, badkamer, bank en bed. We slapen op de 18e verdieping en op de 9e verdieping is nog een gezamenlijk zwembad.
We lopen eerst even langs een supermarktje om ontbijt te halen. Eitjes, kaas, jam, brood en sap. Daarna gaan we de straat weer op om wat te gaan eten.
We lopen naar Jalan Alor, een straat op nog geen 5 minuten lopen waar allemaal straattentjes staan die allerlei lekkers verkopen. We kiezen er maar eentje, want ze verkopen allemaal ongeveer hetzelfde. Joran neemt pijlstaartrog en ik noodles met varkensvlees. Als toetje nemen we nog een soort yoghurtijs dat op een speciale wijze op een koude plaat wordt bereid.
We lopen nog even terug naar de kamer en besluiten dan naar de Petronas twin towers te lopen, het symbool van de stad. Het is een half uurtje lopen, maar helaas blijkt het park er voor al dicht. Dan maar iets verder lopen en van dichtbij een foto maken.
We willen via de andere kant weer teruglopen, maar dat blijkt niet echt te kunnen. Het park is dicht en er wordt gebouwd, dus na een wandeltocht van 20 minuten zijn we weer bij de torens. Dan maar dezelfde weg terug. We drinken nog wat dicht bij onze slaapplek en gaan dan naar bed!

One thought on “Singapore en Maleisië dag 18

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *