Japan en Zuid-Korea dag 17

Tijd om Seoul te gaan verkennen! We vertrekken eerst naar de wijk gangnam, bekend van de hit van psy, maar het is een zakelijke wijk. Hier zijn de koningsgraven. Helaas blijkt het dicht als we aankomen. We wisten dat er veel dicht is op maandag, maar dat is gelegen in een park dus we dachten dat t open zou zijn. Dan op naar gangnam station daar is een straat met grote beelden van beren. Ook hier weinig geluk, want het blijkt bij een ander station te liggen, verkeerd gelezen…

Goed dan maar richting bukchon, een wijk met traditionele huisjes. In de wijk wonen gewoon mensen, dus die is in ieder geval open! En ja dat bleek gelukkig zo te zijn. We hebben hier even rondgelopen en zijn toen doorgelopen naar het gyeongbokgung paleis. Dit is een van de 5 grote paleizen in de stad. Voor 3000 won konden we naar binnen. Mooi paleis met veel gebouwen en alle gebouwen zijn mooi met vooral groen beschilderd. 


Na het bezoek aan het paleis gingen we op weg naar sinyongsan voor een winkel waar Joran graag heen wilde. Het is meer wen soort halve grote kelder met allemaal kleine standjes die spelcomputers en games verkopen. Uiteindelijk niks gekocht.
We zijn ook nog even door elektro land gelopen, veeel computers! In het station yongsan hebben we ook nog een groot warenhuis bezocht met vooral veel camera’s.

Nu was het tijd om door te reizen naar station city hall om vanuit daar te lopen naar de volgende halte, want we hadden afgesproken. Om half 8 ontmoeten we daar loanne en Brenda die net waren geland! Ook een vriend van loanne kwam er nog bij en met 5 zijn we gelopen naar een restaurantje. Hier hebben we bibimbap, mangus (pasteitjes), gimbap en ander lekkers gegeten en dat alles voor maar iets van 8 euro per persoon, loanne weet de goede plekjes te vinden.
Na het eten de bus genomen richting de namsam tower met een mooi uitzicht over Seoul! Na de nodige foto’s zijn we met de bus weer terug gegaan en hebben we de metro weer richting het hotel genomen. Afscheid genomen van loanne en Brenda die net aan de andere kant van het metrostation slapen.

One thought on “Japan en Zuid-Korea dag 17

  1. Ik vind het nog steeds zo knap dat jullie al die moeilijke woorden in het verslag hebben, al zou er een taalfout inzitten, ik denk dat ik het niet opmerk! En ja, de straat met beren beelden wil ik toch wel heeeeeel graag zien op foto!
    De toren is heel mooi! Veel plezier! Chiqui en Cora 😻

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *