Singapore en Maleisië dag 10

Half 7 ging vandaag de wekker. Een ontbijtje van een yoghurtje en Joran had nog een kaasbroodje. Daarna hebben we de taxi genomen naar Kuala Besut om daar de boot te nemen naar de Perhentian Islands. De taxichauffeur dropte ons bij het bureautje waar hij contacten mee heeft, maar de prijs is vast dus dat was geen probleem. We waren er toen over half 9 en om 9 uur vertrok de boot. We moesten na een klein stukje weer terug omdat we een zwemvest verloren en er waren nog nieuwe passagiers. Een half uur varen en toen kwamen we aan bij Coral bay, daar gingen wij van de boot.
We hadden nog geen slaapplaats, maar hadden op internet voor Maya chalets gekozen, in de hoop dat er plek vrij was. We waren eerst iets te ver gelopen, zonde van het gesjouw met de koffer, maar we vonden het en ze hadden nog plek! We slapen eerst tere nachtjes met uitzicht op zee en daarna twee nachtjes met uitzicht op de tuin. Omdat we ook in het weekend zijn zat het zeezicht al vol.

We zijn eerst nog even gaan brunchen, we hadden al weer trek en de kamer was nog niet klaar. Daarna hebben we even in de schaduw op het strand gewacht tot de kamer klaar was. De kamer stelt niet veel voor, maar er staat een bed, een klamboe, een ventilator en we hebben een badkamer met douche en wc (geen wasbak). Verder hebben we alleen in de avondstroom, dus we zijn op onze veranda gaan zitten. Met een koud drankje was het te doen, maar het werd toch wel warm. We hebben allebei een douche genomen (alleen koud, maar dat is voldoende) alleen het zweet bleef komen. Aan de voorkant was iets meer wind en schaduw en bovendien hangen er hangmatten. Dus we hebben ons boekje en een nieuw drankje meegenomen en hebben daar nog een paar uurtjes gelegen.

Inmiddels ging de zon bijna onder, helaas was het een beetje bewolkt dus geen mooie zonsondergang. We hebben onze spulletjes ingepakt en zijn via een pad in tien minuten naar de andere kant van het eiland gewandeld, naar long beach. Hier is het wat drukker en meer muziek. We hebben het strand eerst afgelopen en toen terug en neergeploft bij een tafeltje op het strand. We hebben allebei het speciale bbq-menu genomen. Joran met haai en ik met kip. 25 ringit pp, niet duur, maar voor zoveel geld hebben we in Maleisië nog niet gegeten!

Na het eten moesten we even terug want geen enkel tentje had een wc. Maar toen we heen en weer waren hebben we nog even met een drankje en een waterpijp zitten kijken naar de vuurshow. Daarna was het tijd om naar bed te gaan. Niet zo fijn want het was warm, de fan komt tegen het muggennet en dus moesten we improviseren. We zijn dichter tegen elkaar aan gaan liggen en hebben een tas op het net gelegd zodat ze fan er net langs kon… 

One thought on “Singapore en Maleisië dag 10

  1. Wauw wat een avontuur! Vast heel mooi op het eiland, maar inderdaad geen sterren accommodatie . En toch WiFi 😻Dus jullie konden de foto’s van Chiqui zien. Vandaag 2 nieuwe Chiquita stickers op haar eet bakje geplakt 😻Heel fijn weekend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *