Japan en Zuid-Korea dag 9

En weer een nieuwe dag. Onze enige volle dag in osaka, we gaan eerst te voet richting osaka castle. We bezoeken alleen het park er omheen en bewonderen de buitenkant. Na dit bezoekje lopen we richting het metrostation en nemen de metro richting het zuiden, naar shinsekai. Daar gaan we eerst op zoek naar een winkel die spullen van one piece verkoopt, een Japanse serie. Hierna lopen we door dichting den den town. Onderweg bezoeken we een aantal winkels met retro games waar Joran verlekkert rondkijkt. We eten opnieuw een broodje van de supermarkt en even later gaan we nog op zoek naar takoyaki (een soort poffertjes met inktvis er in).
Hierna lopen we weer via dotonbori terug naar ons appartementje om nog even de voetjes te laten rusten voordat we op weg gaan naar ons volgende avontuur, nagomi visit. Dit hebben we al geboekt in Nederland. Je maakt een profiel aan en geeft aan op welke dag en (in de buurt van) welke plaats je wil eten. Dan kunnen mensen daarop reageren en kun je een stel/familie/persoon uitkiezen om bij te gaan eten. Wij hadden drie reacties en kozen voor het gezien met vader, moeder en twee dochters (15 en 17).

We namen dus vanuit onze buurt de metro richting een andere buurt in osaka een halfuurtje verderop. Hier moesten we nog een kilometertjes lopen en dus gingen we even de namen van het gezin oefenen. Toen we de naam van de moeder aan het leren waren, Misa, stopte er een auto voor ons en het bleek Misa met een van haar dochters te zijn. We zijn meegereden naar hun huis en al daar wachtte ons niet alleen de vader en andere dochter, maar nog meer vriendinnen van misa en hun kinderen. Helaas sprak bijna niemand Engels, op een paar woordjes na. Maar gelukkig kwam op dat moment ook nog de docent Engels binnen, die was speciaal uitgenodigd om te vertalen! 

We mochten eerst helpen met het maken van de takoyaki, maar dat ging ons niet heel goed af. Daarna mochten we aan tafel, wat betekende dat we op de kussentjes op de grond mochten zitten waar tempura en grote schalen rijst klaar stonden. Er lag allerlei rauwe vis en met zeewier konden we onze eigen sushi maken. We hebben heel lekker en veel gegeten!

Al voor het eten en ook erna moesten er allerlei foto’s gemaakt worden en de vader van het gezin liet nog een goocheltruc zien. Joran had ‘m snel door en showde ook nog wat andere trucs. Daarna gingen we naar een soort praalwagen die was gebruikt voor een festival de dag er voor. Heel erg mooi, uit hout gesneden met draken en figuren. Uiteraard weer een hele fotosessie. Iedereen vond het hilarisch hoe groot Joran is en ze noemden hem al snel Tom Cruise.

Na dit uitje was het tijd voor afscheid, iedereen ging apart nog iets zeggen en bedankte ins hartelijk, het werd steeds moeilijker voor ons om onze dank nog uit te spreken. Ook al toen we tijdens het eten onze “cadeautjes” gaven, stroopwafels en pepernoten, maar zij met wen heel tasje met cadeautjes kwamen. Zo dankbaar en lief die mensen.

Wij wilden dus gaan lopen naar het station, maar de hele groep stond er op om mee te lopen. Dus in optocht naar het station en toen na veel buigingen en bedankjes, de metro weer in. Rond kwart over 11 waren we weer in ons appartement en zijn we gaan slapen.

One thought on “Japan en Zuid-Korea dag 9

  1. Wat geweldig ! Ben heel benieuwd naar de foto’s! Goede reis naar Hiroshima 😻Chiqui en Cora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *