Dag 12

Zondag 4 oktober

We werden wakker in ons hotel in LA en besloten eerst maar te gaan ontbijten. Rianne had iets verderop een cafe gezien dat ontbijt serveert, daar zijn we heen gegaan. Ik heb hier een all-american breakfast gegeten (roerei, toast, wordtje, bacon en een heleboel aardappels) en Rianne had roerei, pancakes en french toast (wentelteefjes). Ze had natuurlijk geen plek meer voor de pannenkoeken, dus die gingen in een wit plastic bakje mee.

Terug in het hotel zijn we gaan besluiten wat we gaan doen, we besloten eerst naar het Griffith Observatory te gaan. Deze plek ligt wat hoger en biedt een geweldig uitzicht over heel LA. Vanaf hier konden we ook het Hollywood-sign goed zien. We hebben hier een uurtje rondgelopen, op naar de volgende activiteit.

We zijn nu richting Hollywood Boulevard gegaan, waar de sterren in de stoep zitten. Na een rondje te hebben gereden zijn we geparkeerd in de garage aansluitend aan het Dolby Theater. Dit is het theater waar ook de Emmy’s worden uitgereikt. We zijn hier naar buiten gegaan en in de buurt van het theater de straat op en neer gelopen om de namen op de stoep te bekijken. Rianne heeft zo’n 70 foto’s gemaakt, elke naam die ze herkende moest vastgelegd worden. Dit hadden we binnen een uur wel weer gezien, op naar de volgende plek.

Zaterdag zijn we al naar Santa Monica geweest, dus nu gingen we nog even naar Venice Beach. Het was nu een stuk slechter weer dan zaterdag, dus we zijn de de boulevard maar een stuk gaan lopen. Hier was het weer erg mooi, maar wel apart. Er waren erg veel “Jamaicanen” die wiet verkopen, maar ook “Green Doctors” die je een recept voor medicinale wiet kunnen geven, legaal zeggen zij zelf. Er zijn hier ook een heleboel sportdingen te doen. Basketbalvelden, volleybal, een heel groot skatepark, een raar soort klein tennis en veel gewone traindingen.

We zijn hier nog wat gaan drinken aan het strand, Rianne had een een Smoothie en ik natuurlijk een biertje. Onze parkeertijd was toen bijna op dus we zijn terug gelopen naar de auto.

Na een kort ritje over de snelweg waren we weer bij ons hotel. Vlak bij ons hotel zat een restaurant waar we besloten te gaan eten, ze wilden een beetje Italiaans eten aanbieden. Rianne had Spaghetti met feta, tomaat, olijfolie, pesto, kip etc en ik had een pizza. Ik had de pizza zelf samen gesteld met ui, pepperoni, champignons en knoflook. Er zat veeeel te veel knoflook op, ik heb nog de rest van de avond, nacht en ochtend ernaar gestonken.

Na het eten zijn we naar de 99-centstore aan de overkant gegaan. We wilden hier wat ontbijt proberen te kopen. Uiteindelijk zijn we er weg gegaan met wat sinaasappelsap en toastjes. Rianne had nog jam (uit Nederland) in haar koffer dus dat werd het onbijt morgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *