Singapore en Maleisië dag 3

Dag 3

Half 4 ‘s nachts waren we allebei klaarwakker, maar we zijn toch nog maar even blijven liggen… 

Onze eerste volle dag in Singapore! We hebben nog wat kunnen uitslapen en zijn rond 10 uur op pad gegaan. We hebben twee haltes de metro genomen naar Little India. In Little India hebben we rondgelopen en een tempel bekeken. Hierna zijn we door gelopen naar de wijk rondom Arab street. Daar wilden we op zoek naar moskee en een restaurantje waar ik over had gelezen. En al na een klein stukje lopen zagen we de moskee en daar tegenover het restaurantje Zam Zam. Het bleek dat meer toeristen hier van wisten dus het zal ook in de loney Planet staan. Maar voor de smaak maakte dat niks uit. We namen murtabak (dit is een gerecht met deeg en vlees) en rijst met kip. Het was erg lekker! 


We zijn nog wat verder gelopen en uiteindelijk doorgelopen naar het raffles hotel. Daar kan je een Singapore sling (cocktail) drinken voor 27 Singaporese dollar (18 euro). De bar was gesloten en je kon er wel een halen bij de souvenier shop, maar dat is toch minder leuk. Dus zijn we weer aan de wandel gegaan, naar Fort Canning park. Dit was een park met wat resten van bunkers, maar om ondergronds te gaan moest je betalen en we besloten door te gaan naar Orchid road. Dit is de winkelstraat van Singapore en hebben een stuk van die weg gelopen. Af en toe een winkel(centrum) in voor wat verkoeling. Het is echt heel erg warm en zodra je weer buiten bent, gaat het zweten direct door. Het was inmiddels kwart over 5 dus we besloten weer richting hotel te lopen. Onderweg nog even aan de waterkant gezeten met een drankje van de Seven Eleven en in het hotel even gechilled.


Twee uurtjes later, rond half 8 zijn we weer op pad gegaan. Dit keer richting China town op zoek naar maxwell food court. Gelukkig hebben we van het hotel een apparaatje gekregen met 4g, want door een verbouwing was het even zoeken. Maar we hebben het gevonden en heerlijk gegeten voor 12 euro in totaal (Joran 2 gerechten en een biertje en ik een gerecht en een lycheesap). We hebben na het eten nog even gescharreld door de straatjes van China town (vooral souveniertjes) en hebben daarna nog wat gedronken. Dit keer een biertje en een watermeloensapje. Omdat her nog vroeg was besloten we terug te lopen richting het hotel en nog even langs clark quay te gaan. Dit bleek een drukke uitgaansgelegenheid, met dure drankjes en veel mensen, zeker voor een woensdagavond. We hebben uiteindelijk dan hier toch de Singapore sling gedronken, redelijk lekker en zoet. Nu zijn we terug in het hotel, het is half 1 en dus tijd voor een tukje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *