Japan en Zuid-Korea dag 10

17 oktober, vandaag hebben we vooral een reisdag.We verlaten onze airbnb en gaan op weg naar de metro die ons naar shin-osaka brengt. Vanaf daar nemen we de shinkansen naar hiroshima. Een klein foutje in de berekening want ik had opgezocht dat het anderhalf uur zou duren, maar was vergeten om de snelste trein (die wij met onze pas niet kunnen nemen) uit te vinken bij het zoeken. In plaats daarvan zal de reis twee en een half uur duren. Geen probleem op zich, maar daardoor wordt ons flitsbezoek aan hiroshima nog korter.


Bij aankomst willen we onze koffers in een kluisje plaatsen, maar de kluisjes zitten aardig vol. Gelukkig komt er net iemand haar bagage ophalen, maar dan blijken de kluisjes net iets kleiner dan op Kyoto station en dus past er maar een koffer in. Gelukkig vinden we vrij snel nog een kluisje en kunnen we op weg. We vragen een kaartje van hiroshima bij de informatiebalie en dan blijkt dat we met onze pas ook de bus mogen nemen. Dat scheelt lopen en tijd, dus dat doen we!
We stappen uit bij de a-bomb building. 600m boven dit gebouw is de atoombom ontploft en doordat de kracht van de bom opzij bewoog is een deel van dit gebouw nog overeind gebleven. We lopen door het park langs het herdenkingsmonument voor kinderen. Hier hangen veel slierten met kraanvogels, als ik het goed heb het symbool voor vrede. We lopen ook langs het algemene herdenkingsmonument en gaan dan naar het museum. In het museum is een maquette gebouw van hiroshima met daarboven een bal om het punt aan te geven waar de bom ontploft. Het is bizar dat zon relatieve kleine bom zoveel schade kan aanrichten. In het museum loop je een beetje door de tijd zodat goed zichtbaar wordt wat ook nog in de jaren daarna de bom voor effect heeft gehad. Helaas is een deel van het museum dicht en dus zijn we er snel doorheen.

We besluiten om al weer terug te gaan naar het station. We doen hiroshima hier vast mee te kort, maar ik wil graag voor (of eigenlijk met) zonsondergang op het eiland Miyajima zijn. 
Dat lukt alleen helaas is het redelijk bewolkt. Hele mooie foto’s heb ik dus niet kunnen maken van de tori die in het water staat. Wel leuk was dat het op dat moment eb was en we dus naar de tori toe konden lopen. We zijn ook nog even naar een pagode gelopen, maar voor de overige bezienswaardigheden was het al te laat, dus die bezoeken we morgen.

Ook op dit eiland zijn veel hertjes, maar over het algemeen waren ze rustig. Alleen mensen die een ijsje aten moesten uitkijken.

Toen alle dagjesmensen van het eiland vertrokken werd het er heerlijk rustig en was de tori mooi verlicht. We zijn eerst op zoek gegaan naar een restaurantje. Heel veel winkeltjes in her dorpje waren al dicht, die verkopen ook vooral souvenirs. We wilden graag naar het restaurantje waar ze okonamiyaki serveerden en gelukkig was die open! 
Opnieuw heerlijk gegeten, dit keer hadden we allebei met noodles genomen. Joran de udon (dik) en ik de soba (dun).


Na het eten nog een fotosessie met en bij de tori en toen terug naar ons hotel.

Het hotel op Miyajima was een ryokan, dus Japanse stijl. De kamer lag vol met rietenmatten en daarop lagen twee matrasjes met een dekbed. Er was ook een lage tafel en stoeltjes zonder pootjes met kussen er op. We hebben hier nog een beetje gechilld en zijn toen gaan slapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *