Cuba dag 2

We werden om 5 uur al wakker, maar snoozden nog tot 7.06, tot de wekker ging. We gingen allebei douchen en daarna naar beneden voor het ontbijt. Terug op de kamer nog even tandenpoetsen en naar beneden om te wachten op de vrouw van TUI die ons wat meer informatie zou geven en voor de huurauto zou zorgen.

Een mannetje vulde alle gegevens in, we moesten nog de verzekering betaling, dus de het nummer van de cc werd via kraspapier overgekrast en hij liep even weg om de bank te bellen 🙂 toen was alles geregeld. Wat Duitse meisjes wilden ook een auto maar deden moeilijk over de verzekering en ons mannetje sprak als enige Engels dus hij hielp z’n collega. Uiteindelijk hebben we hem toch maar gevraagd eerst met ons mee te lopen naar de auto, want we wilden weg. Een inspectierondje en alles werd genoteerd. We sloten de auto af en liepen naar de bus. Naar aanleiding van wat de vrouw ons had verteld besloten we toch maar de bus te nemen naar oud Havana ipv de auto, omdat het in Havana toch wat drukker op de weg is en parkeren alleen verstandig is bij een bewaakte parkeerplaats. Iets verder op stopte een hop on hop off-bus, dus wij gingen op zoek. Voor het hotel waar ie zou stoppen gingen we het toch nog even navragen en natuurlijk reed hij toen net voorbij. Dan maar even een half uur wachten. Ontelbare keren is er gevraagd of we een taxi wilden, de meesten met een toetertje of een roep vanuit de auto. Sommigen kwamen naar ons toe. We hebben maar van de gelegenheid gebruik gemaakt en wat foto’s van oude auto’s gemaakt en na een half uur kwam de bus. 10 cuc pp en we konden van 9 tot 7, onee even doorgekrast en dus tot 4, gebruik maken van de bus.  We reden eerst mee naar oud Havana, nog even getwijfeld om uit te stappen bij Plaza de revolucion, maar toch maar blijven zitten. In Havana afgezet bij Parque central, bij het hotel Inglaterra.

P1060898

We hebben wat door de straatjes gelopen en zijn drie keer aangesproken door verschillende vrouwen die zeiden dat er een salsafestival en een sirgarenfestival was. We weten niet of het waar is, maar het blijft irritant al die mensen die je aanspreken en waarbij je voelt dat ze niet oprecht zijn. Wat ze wel willen is niet duidelijk, want wij lopen niet mee en ze verkochten ons niks. We besloten weer op de bus te stappen, want het oude Havana kon ons niet bekoren. Op de terugweg wel uitgestapt bij Plaza de revolucion en hier wat plaatjes geschoten.

P1060817

Tja en toen… Terug naar het hotel?, maar wat gaan we daar doen? Of toch nog even terug naar de oude Havana. Voor dat laatste gekozen, gelukkig kwam de bus toch snel, want op het bordje stond dat we 40 min moesten wachten. We hebben bij hotel Inglaterra wat gedronken en gegeten, bij gebrek aan een leuker terrasje. We hebben de kaart er nog maar een bij gepakt om te kijken waar nog wat te zien was, bleek dat we nog niet in het historische deel waren geweest. Dit was gelukkig een stuk leuker en gezelliger, inclusief terrasjes… We hebben hier rondgewandeld tot aan de zee en toen weer terug.

P1060812

Toen we terug waren op Plaza de revolucion was het al half 6 maar we besloten de domme toerist te spelen en gingen gewoon weer de bus in. Daar bleek dat we gewoon mee mochten maar ons kaartje werd ingenomen. De laatste rit weer naar het hotel dus, langs de begraafplaats en langs Plaza de revolucion. We zijn nog even langs de supermarkt gegaan voor wat water. Joran bleef buiten want tassen mogen niet mee naar binnen, de schappen waren iets voller, maar nog steeds erg leeg. In het hotel even gedoucht en een boekje gelezen met een drankje. Daarna toch maar weer in het hotel gegeten, dit keer bij de Italiaan. Allebei een pizza en die smaakte prima. Dunne en knapperige bodem, koelde wel snel af. Maar voor nog geen 26 cuc voor ons twee, waren wij zeer tevreden. Terug in de kamer hebben we nog deel 1 van de serie Staircase gekeken en half in slaapvallend zelfs het einde gehaald. Daarna zijn we gaan slapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *