Japan en Zuid-Korea dag 12

Als we opstaan zijn onze laatste uurtjes in Japan aangebroken. We checken laat uit (iets voor 11) omdat we geen plannen hebben en de boot pas om kwart over 2 vertrekt.

We lopen rustig richting de bus en drinken onderweg nog een bakje koffie en halen nog een broodje bij de super. De busrit duurt een kwartiertje en dan zijn we bij de haven. Omdat we de grens overgaan moeten we nog wat formuliertjes invullen en dan kunnen we verder. We gaan van het ene rijtje naar het andere rijtje (of eigenlijk zet iedereen z’n koffer in de rij en gaat zelf zitten) en kopen nog op het laatste moment groene thee en meloen KitKats. Dan stappen we op de boot richting zuid-Korea en zwaaien nog een keer naar Japan!


De boot doet er drie uur over, we zitten prima en op de boot is het heel rustig. Joran kijkt een serie en speelt een spelletje en ik luister muziek en doe een dutje. Ik heb nog een uurtje naar buiten zitten turen in de hoop op een walvis of een dolfijn, maar helaas!


Na drie uur “landen” we in busan, zuid-Korea. We gaan op zoek naar de juiste bus en vanaf de halte is het nog ongeveer tien minuten lopen. We zien ons hotel al van ver, uitbundige neon! Het hotel is een zogenaamd love hotel, want inhoudt dat er een privé parkeergarage is, de receptie slechts een luikje is en de kamers waarschijnlijk ook per uur te huur zijn. Wat voor ons een love hotel eigenlijk is: grote, schone kamers, een groot bubbelbad en redelijk goedkoop. Het is hier prima toeven!

We zoeken een restaurantje via Google (yelp werkt hier niet) en gaan voor de eerste Koreaanse bbq! We vinden een leuke restaurantje, niet te ver weg. Alleen alles is hier Koreaans! Logisch, maar in Japan leek dit toch minder een probleem. Gelukkig spreekt de serveerster redelijk Engels en raadt ons het vleesmenu aan, dan krijgen we verschillende stukken vlees van het varken. Daar gaan we voor. Er komen eerst een stuk of 6 kleine bakjes op tafel met kimchi, een sausje, groentes, kool, knoflookteentjes en meer. Daarna komt het vlees op tafel en beginnen we met dit op de bbq te leggen. Blijkbaar doen we iets niet goed of wil de jongeman gewoon helpen, want het vlees wordt verder voor ons omgedraaid en in stukjes geknipt (veel handiger dan snijden)!


De Engelssprekende serveerster vindt het ook wel leuk en blijft een tijdje met ons kletsen. We zijn haar eerste buitenlandse gasten. We bestellen nog een beetje vlees en vertrekken dan weer richting ons hotel. Onderweg kopen we nog een drankje en een chippie en thuis gaat het bubbelbad aan! Heerlijk een uurtje liggen bubbelen en daarna ons bedje in (hard!!)

2 thoughts on “Japan en Zuid-Korea dag 12

  1. Welkom in Korea! Ziet er goed uit! Wat is het geld daar? En is het voordeliger dan in Japan? Veel plezier Chiqui en Cora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *