Singapore en Maleisië dag 21

Vandaag een kaasomelet als ontbijt! 

We besluiten naar de Petronas twin towers te lopen, want die willen we ook overdag nog zien. Daarbij komt dat we dit keer een andere escape room willen uitproberen, als het zo goedkoop is dan moet je wel he, die ook daar in de buurt is.

We bekijken de torens overdag en ook het park dat erbij hoort. Daarna lopen we de shopping mall onder de torens binnen en kijken wat rond. We besluiten naar de shopping mall te lopen waar de escape room zit. Helaas is hier, in tegenstelling tot gister, niet zomaar a la de minuut plek. We moeten anderhalf uur wachten. We besluiten een cadeautje voor Dewi te kopen bij de Bath & body works en eten nog wat bij de food court.

De escape room die we gaan doen heet Project fall-out, en voorafgaand moeten we al een keuze maken. Er zijn namelijk 8 karakters en je moet kiezen wie welk karakter is. Omdat wij maar met twee zijn vallen er een aantal af (zo kun je iemand 8 minuten een time-out geven in ruil voor een hint), maar gelukkig geven ze advies. Ze adviseren een lightbringer (iemand met een zaklamp) en het orakel (die mag vooraf 4 minuten in een boekje met aanwijzingen kijken). We twijfelen nog over het karakter met 5 minuten extra tijd, maar besluiten toch het advies op te volgen. Joran verdiept zich in het boekje, ik wacht af met de zaklamp in mijn hand. In de kamer worden we allebei in een apart soort hokje gezet en moeten we onszelf de handboeien om doen. Dit keer waren de handboeien wat logischer en moesten we ook echt wat dingen doen om uiteindelijk los te komen. De kamer blijkt een fysieke kamer en we vinden m erg leuk, natuurlijk ook omdat we hem met nog 12 minuten op de klok halen!

We praten nog even na en als we aangeven dat we al heel wat kamers hebben gedaan, geeft de mevrouw van de escape room aan dat we beter de moeilijkste hadden kunnen doen. Dus een korte blik en we vragen na wanneer we kunnen, helaas weer anderhalf uur wachten. Maar omdat we het toch leuk vinden besluiten we het wel te doen.

We lopen dus weer een beetje rond en bekijken ook nog de andere kant van de torens. we eten nog wat en gaan dan weer terug.

Dit keer zijn we detectives die een moordzaak moeten oplossen. Deel 1 komen we zeer snel door, maar bij puzzel 5 (ze zijn hier genummerd, best handig) lopen we vast. We vragen een hint, worden iets op weg geholpen, maar komen er alsnog niet uit. Puzzel 6 denken we wel te hebben, maar helaas is dat niet voldoende. En puzzel 5 is het eerste deel van een code, puzzel 6 het tweede deel. En als je deel 2 denkt te weten, maar deel 1 niet, dan wordt het lastig. We krijgen nog een beetje hulp en 12 minuten extra (omdat we iets te laat begonnen ofzo), maar het mag niet baten. Escape room 3 niet gehaald. Wel leuk dat ze uiteindelijk alles nog met ons doorneemt en we het ook nog mogen afmaken, met haar hulp. Het deel daarna hadden we, zeker met die 12 extra minuten, wel gehaald. Erg jammer dat 1 puzzel ons liet falen. 

Het was inmiddels al 7 uur! Nog wat foto’s van de torens bij ondergaande zon en we zijn via het winkelcentrum en het park teruggelopen. Er leek net een fonteinshow te beginnen, maar we hebben het even aangekeken en op dat moment kleurde alleen de fontein in verschillende kleuren. Er was niet echt een show, dus we zijn doorgelopen. Weer naar Jalan Alor voor een lekkere maaltijd.

Na de maaltijd was het tijd voor een voetmassage! Joran zag het niet zo zitten, maar ging toch gezellig mee. Uiteindelijk viel het hem mee en was het toch wel erg lekker en soms een beetje kietelig. Na een half uurtje waren we klaar en omdat het de laatste avond was, althans waarop we het nog laat konden maken, zijn we opnieuw wat gaan drinken. Rond 2 uur lagen we in bed

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *