Japan en Zuid-Korea dag 16

Vandaag vertrekken we van busan naar Seoul met de trein. We hebben niks geboekt dus laten we hopen dat het lukt!We hebben de wekker weer vroeg staan om ontbijt te kunnen halen (Rianne’s beurt :)). Ze haalt weer toast met ei en we slapen daarna nog even verder, we hoeven pas om 12 uur uit te checken.

Na het douchen en uitchecken zijn we op weg naar Busan Station, waar we hopen een trein te kunnen pakken dus. We waren hier niet eerder geweest, wat een groot en modern station! Na tien minuten in de rij kregen we te horen dat er geen kaartjes naar Seoul zijn vandaag. Ik vraag het nog maar een keer aan die mevrouw en ze zegt dan dat we ook kunnen staan. Prima, we moeten toch echt naar Seoul toe! Daarna zegt ze opeens dat we ook apart kunnen zitten. Het is een rit van twee en een half uur, dus apart overleven we ook wel weer. We halen wat te drinken en een broodje voor onderweg bij de Paris Baguette. 

Bij de trein zijn we naar onze wagons gegaan. Ik heb wat Pokémon gespeeld en muziek geluisterd, Rianne heeft een boek gelezen dat ik had gedownload voor haar.

Aangekomen in Seoul zijn we op zoek gegaan naar de metro naar ons hotel toe. Nadat we vier lange roltrappen naar beneden zijn gegaan zijn we bij de juiste metro. Een korte rit van twee haltes en tien minuten door lichte regen lopen en we zijn bij ons hotel. We hebben onze eerste kamer zonder bad nu helaas, maar gelukkig is dit bed wel een heel stuk zachter!

Na een uurtje op de kamer liggen slapen zijn we naar buiten gegaan om te gaan eten. We zijn richting de Hongdae Free Market gelopen, wat een gebied met allemaal standjes zou moeten zijn. Voordat we hier zijn wordt het ons al duidelijk dat we dichtbij de universiteit zitten, heel veel koffiebars, restaurants, karaoke en levendigheid. We hebben wat rondgelopen en hebben uiteindelijk (weer) voor een Korean barbecue gekozen. Dit was weer erg lekker met dit keer gemarineerd vlees.


Na het eten lopen we nog wat rond, er zijn verschillende zang- en dansoptredentjes op straat en bijna alle winkels zijn nog open. We kwamen al eerder langs een plek waar ze lekkere toetjes hadden dus die zoeken we weer op. Het blijkt een waar toetjescafe te zijn. Een toetje is groot genoeg voor twee en Rianne wil graag het toetje met meloen.


We krijgen een halve meloenbol met daaronder in het bakje nog schaafijs en gewoon ijs, smullen dus!

Hierna zijn we terug naar huis gelopen en liggen we op bed nog wat tv te kijken en dingen uit te zoeken voor morgen. We hebben weer ontbijt dus we hopen dat het iets voorstelt!

One thought on “Japan en Zuid-Korea dag 16

  1. De laatste plaats! Wat een geweldig toetje! Helaas geen bubbelbad Fijne dagen in Seoul, heel benieuwd wat jullie gaan zien. Ook zoiets als t Olympisch stadion? Veel plezier Chiqui en Cora 😻Vandaag is de verwarming aangegaan brrrrrr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *