Japan en Zuid-Korea dag 13

Onze eerste hele dag in Busan! We hebben hier niet heel veel gepland, maar wel drie volle dagen, dus we kunnen lekker uitslapen en rustig aan doen. De wekker staat wel om acht uur, ontbijt is namelijk tot 9 uur. Ik ben om half 9 naar beneden gegaan om wat ontbijt te halen om op onze kamer op te eten, helaas was bijna alles al op. We moesten het doen met een paar stukjes banaan en appel en wat sinaasappelsap. We genoten er toch maar van en kopen later in de stad nog wel wat.

Na het douchen en minimale ontbijt zijn we toe aan ons eerste actiepunt: we moeten wassen! Ik heb op Google maps op ‘laundry’ gezocht en een aantal plaatsen gevonden. We zijn rond gaan lopen om deze plaatsen te vinden, maar het lijkt erop dat Google er wasserette van heeft gemaakt, wat autowasserettes werden…. toch een uur rond gelopen door busan met een tas voor vuile was. Terug bij het hotel hebben we het toch maar gevraagd. De meneer heeft ons naar 1 gewezen die iets verder ligt (drie haltes met de metro). Hier bleek er wel een te zitten en na een uurtje waren we dan ook klaar met wassen. Terug bij het hotel alles een beetje uitgehangen om verder te drogen en daarna weer op stap.We nemen de metro naar de bus en na wat onzekerheid komen we op onze bestemming aan: de Yong gung sa tempel. We hadden in Japan natuurlijk al veel tempels gezien, maar deze was ook weer mooi. Heel veel kleurtjes en gouden beelden, maar helaas ook wat verbouwing en ontzettend toeristisch. Er zijn allemaal ontsierende aanwijsborden geplaatst en de weg er naar toe staat vol met kraampjes met eten.


Na deze mooie tempel hebben we de bus terug genomen en zijn we uitgestapt bij een halte om vanaf daar verder te lopen naar een strandgedeelte. We komen hierbij langs een enorme brug, de Diamond Bridge, twee verdiepingen, bijna 8 kilometer lang en helemaal vol met auto’s die in de file staan. Na een stukje lopen komen we bij het strand aan waar we heel erg veel vistenten zien, niet raar zo dicht bij de zee natuurlijk. We willen wat gaan eten, maar vis blijkt hier ongelooflijk duur, dus we hebben toch maar weer een korean barbecue gekozen. De tent was een beetje louche, maar het eten was prima en goedkoop.

Het is inmiddels bijna 8 uur dus het is tijd voor de lichtshow. Dit is te zien vanaf het strand en gebeurt vanaf de lange brug die ik eerder noemde. Een prachtig lichtspektakel met wat zachte muziek op de achtergrond. Helaas dreigt het te gaan regenen en waait het best wel hard, niet ideaal om buiten te zitten dus. We zijn na de show nog even koffie gaan drinken en daarna op weg naar de metro naar het hotel.

In het hotel zijn we, natuurlijk, nog in het bubbelbad gegaan en daarna maar gaan slapen. Morgen weer een rustige dag in Busan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *