Japan en Zuid-Korea dag 11

We hebben de wekker om 8:15 staan en we staan rustig op van de grond (nou, een dun matras op de grond). Vandaag hebben we nog even in miyajima, daarna met de trein door naar Fukuoka.

We zijn gaan douchen en hebben daarna uitgecheckt, gelukkig mochten we de koffers bij het hotel laten staan. We zijn nog even naar de grote tempel op palen in het water gegaan, mét uitzicht op de tori in het water (het is nu vloed). Hierna zijn we nog even doorgelopen naar de dunji??? Tempel. Dit is een tempel iets hoger gelegen op miyajima met een heleboel stenen popjes, sommige hebben gebreide mutsjes of sjaaltjes op. Het was redelijk rustig omdat we best vroeg zijn (10:30) dus we kunnen vrolijk rondlopen bij deze prachtige tempel. We hebben hier ook voor het eerst warme koffie in een blikje uit een automaat gekocht, voor mij veel te zoet, maar Rianne vond het okee. 
Hierna zijn we nog even door de winkelstraatjes van miyajima gelopen, waar het vooral druk is door schoolklassen. We hebben een Hello Kitty tas gekocht om boodschappen mee te doen, zeer kawaii! Ik heb hier ook een soort gefrituurde visstok met kaas en bacon gekocht, was veel lekkerder dan het klinkt. Toen weer de koffers opgehaald bij het hotel en de boot naar het vaste land genomen. We moesten hier weer terug naar Hiroshima om daar de trein naar Fukuoka te nemen.We komen iets voor half 1 aan en over enkele minuten vertrekt een trein, maar we willen liever iets later omdat we ook nog even een lunch willen kopen. De volgende trein gaat om 13.02 maar die is “Very slow”. De volgende snelle gaat echter pas rond half 2 en ach dan zitten we een uurtje langer in de trein, we hebben toch geen echte plannen voor fukuoka. 

De reden dat deze trein langzaam is, is dat hij stopt op elk station en daar moet wachten tot de snelle trein hem inhaalt. Elke keer weer schrikken (en schudden) als een trein met 100 km per uur langs raast.

Iets over 3 zijn we op hakatastation en ons hotel ligt op loopafstand dus we wandelen er heen. Onderweg komen we langs canal city, een groot winkelcentrum, waar we na het inchecken heen gaan.

We lopen wat winkels in, ik koop nog oorbellen, maar echt boeiend is het niet. Dus we besluiten nog maar even van Japan te genieten en gaan naar taito station. Dat is de naam van de arcadehal op de 5e verdieping en we doen onze laatste potjes popnmusic (het spelletje waarbij je op de knoppen moet slaan). Daarna gaan we naar ramen stadium, ook op de vijfde verdieping, waar allemaal restaurantjes zitten die ramen (soep met noodles) verkopen. En zoals elke keer, weer heerlijk gegeten!

We besluiten toch nog even naar de arcadehal te gaan, het is tenslotte pas 7 uur! We spelen nog wat spelletjes en schuiven met muntjes, net als op de kermis. We winnen 1x de jackpot, die niet heel veel voorstelde, maar verspelen uiteindelijk alles en rond 9 uur verlaten we de shoppingmall.

In ons hotel gaat Rianne nog even in bad en zetten we de foto’s nog op m’n telefoon. Nu is het tijd voor ons laatste nachtje in Japan, morgen met de boot naar Zuid-Korea.

One thought on “Japan en Zuid-Korea dag 11

  1. Wat waren dat laatste intensieve dagen in Japan! Echt heel veel gedaan! Goede reis op de boot naar Zuid Korea! 😻😻

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *