Japan en Zuid-Korea dag 3

Vandaag eerst maar eens uitgeslapen! Rond half 11 gingen we op pad, dit keer met de metro maar asakusa. Hier zijn we richting sensoji gelopen, een grote tempel midden in de stad. Heel veel mensen, terwijl het toch gewoon maandagochtend was. De tempel is mooi, maar door de drukte kan je denk ik niet zien hoe mooi hij echt is. 

Toen was het tijd voor mijn eerste verjaardagsactiviteit, naar het kattencafe! Joran had die avond ervoor er eentje opgezocht in de buurt en die ook goede recensies kreeg. We kwamen uit bij een uilencafe… ook leuk, maar een stuk duurder en we wilden katten! Maar we moesten ietsje terug en dan met een liftje naar de 6e, je moet het maar weten. Daar kwamen we uit in een piepklein kamertje waar onze schoenen uit moesten en toen mochten we naar binnen. Eigenlijk was het weinig café, vooral veel katten! Maar het stonk er niet en was er niet vies. De katten liepen rond en kwamen naar je toe of speelden met een stokje. Veel van hadden geen staartje meer, maar we weten niet wie of ze juist daarom daar zijn of dat de eigenaresse dat heeft gedaan. We zijn een klein uur binnen geweest.

Hierna hebben we wat gegeten, viel tegen en de prijs was hoog, dus we proberen volgende keer echt wat verder van de trekpleister vandaan iets te vinden.

We zijn na het eten naar ueno park gelopen, uiteindelijk hebben we maar een klein stukje van het park gezien. Maar wat direct opvalt, iedereen, echt iedereen, loopt met z’n mobiel in z’n hand en daaraan een powerbank. Allemaal zijn ze aan het pokemonnen! Jong, maar vooral oud! Papa en mama met tussen hun in een kind aan de hand, in de andere hand allebei een telefoon. Zakenmannetjes, oude vrouwtjes en stelletjes. Gekte dus.

Na het park zijn we weer richting akihabara gelopen, hier waren we de eerste avond ook. We hebben ons weer vermaakt met allerlei spelletjes. Ik wilde graag nog een keer ‘knopjes rammen’ en Joran wilde luigi (die van Mario) spelen. Omdat het mijn verjaardag was zijn we daarna nog een keer een fotohokje ingedoken, we zijn alleen veel te lang voor de staande poses die ze hebben bedacht.


We besloten om half 6 op zoek te gaan naar eten, want steeds als we gaan zoeken vinden we niks of is het duur. Dit lukte gelukkig en het werd gyoza (dumplings, pasteitjes) ipv sushi. Ze waren lekker groot en ook lekker qua smaak. Joran had daarbij nog rijst en een paprika met vlees mengsel. Ik had een extra gyoza en rijst. 


Ook na het eten hebben we nog door akihabara gelopen. De animate bezocht (winkel met allemaal Japanse anime-figuren), andere winkels met Japanse figuren en nog meer gamehallen. En omdat ik nog steeds jarig was, nog een keer een fotohokje!

Toen waren we moe en zijn we naar het hotel gelopen, daar zijn we nu en we gaan zo slapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *