Dag 15

Woensdag 7 oktober

Vanochtend begonnen we vroeg, de wekker stond om kwart over 7, met een ontbijtje in het hotel. We hebben weer heerlijke wafels gebakken. De reden dat we vroeg op waren gestaan was dat we weer een lange rit voor de boeg hadden. Maar google maps en de navigatie waren het er niet over eens hoe lang, maps zei 4 uur en de navigatie 7 uur. We haalden eerst nog lunch bij de safeway en tankten alweer de auto vol, want opnieuw zouden we niet veel bewoonde wereld tegenkomen. 

Als eerst gingen we op weg naar de Grand Canyon, 7 jaar geleden zijn we hier ook geweest, maar het was slechts een klein stukje om. Onderweg zagen we het motel waar we 7 jaar geleden sliepen, toen was het heel koud en was de ruit bevroren. Nu was het rond de 15 graden, niet heel warm, maar gelukkig geen bevroren ruit. We gingen de Grand Canyon binnen via de south entrance en zijn vanaf daar naar de desert view uitgang gereden. Uiteraard zijn we onderweg meerdere keren gestopt om van het uitzicht te genieten. Het blijft onwerkelijk hoe groot dit is, je staat aan de rand van een hele diepe afgrond en als je naar beneden kijkt zijn daar vele bergen te zien en de Colorado River. Ergens halverwege hebben we onze lunch gemaakt en opgegeten, er werd gewaarschuwd voor mountain lions, maar die hebben we helaas niet gezien. Het zit ons niet mee met het wild life deze vakantie.

DSC02591

Na het verlaten van de Grand Canyon kwamen we weer terecht op lange wegen met mooie uitzichten. Joran en ik zijn toch wel het meest weg van dit soort landschappen, gelukkig hebben ze die genoeg in Amerika. Onderweg nog even bij een supermarkt in Tuba City gestopt om ontbijt te halen voor morgen en biertjes. We gaan namelijk naar Monument Valley en dit ligt in Navajo-gebied. Dat is gebied dat wordt beheerd door Indianen en daar wordt geen alcohol verkocht.

DSC02650

De klok ging een uur vooruit, we zitten nu in een gebied die valt onder de mountain time. Het is amper bij te houden want de komende dagen gaan we elke keer die tijdsgrens over. Morgen gaat de klok een uur achteruit (Page), dan weer een uur vooruit (Hatch/Bryce Canyon) en dan weer een uur achteruit (Las Vegas). Op m`n verjaardag zijn we de hele dag in Bryce Canyon, dus helaas geen extra uurtje en gewoon 24 uur jarig.

Doordat we een uurtje verloren kwamen we rond kwart voor 5 aan bij ons hotel, The View. Dit is het duurste hotel van onze trip, maar het heet niet voor niks the view. Op de foto zie je ons uitzicht vanuit onze hotelkamer, met balkon. Het is het enige hotel hier en dan betaal je dus voor het geweldige uitzicht.

DSC02655

Na een biertje op het balkon zijn we al rond 6 uur naar het restaurant gegaan. Na 7 uur schijnt het druk te worden, dus dan maar een beetje vroeg. Uiteindelijk hebben we wat getreuzeld met bestellen om nog wat meer trek te krijgen, rond half 7 werd het eten geserveerd. Joran had een rode curry met varkensvlees en ” Arizona bread” wat een soort dunne naan/dikke tortilla is. Ik had Little Suzzie, een dikke tortilla met bonen, beef, sla, tomaat, ui en milde groene peper. Ook hadden we nog een salade van de saladebar. Tijdens ons eten hadden we ook zicht op de zogenaamde buttes en de zon, die aan de andere kant van het hotel onderging, verlichtte deze buttes erg mooi. Ook de wolkjes kleurde een beetje roze. Dus tijdens het eten ben ik even naar buiten gelopen om een foto te maken. Ook na het eten moest ik weer even naar buiten om een foto te maken, Joran die ging betalen. Daarna snel terug naar de hotelkamer om meer foto’s te maken. Het hotel is z`n geld nu al waard en morgen staat de wekker vroeg (7 uur) voor de zonsopgang, ook dat belooft mooi te worden.

Nu is het buiten heel erg donker en zijn de buttes alleen te zien als je je ogen even aan de nacht laat wennen. Maar het zicht op de sterren is echt heel erg mooi, er zijn overal waar je kijkt sterren en ook heel erg veel. Heel erg mooi om te zien, maar niet vast te leggen op foto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *