Japan en Zuid-Korea dag 15

De laatste dag in busan en we hebben alles wat we wilden zien al ongeveer gezien. Na opnieuw een vroeg ontbijt en nog een beetje slapen besluiten we een escape room te doen. Een paar haltes verderop zit er een die goede recensies krijgt en die heeft om half 1 plek. Voor het reserveren heb je een Koreaans nummer nodig dus we mailen ze en gaan douchen.Omdat we niks horen besluiten we er gewoon heen te gaan en wel te zien of het lukt.

We zijn er al rond 11.30 en ze hebben geen mail ontvangen, maar als we willen kunnen we direct starten. Dat willen we wel! En we betreden de gevangenis.

Een leuke kamer waar we de eerste stap al niet doorhebben. Gelukkig wel al wat we daarna moeten doen dus na een eerste hint gaan we als een speer. Soms loopt het even spaak maar dan kunnen we weer verder. Als we opnieuw vastzitten vrezen we het ergste, we vragen een hint maar het communicatiesysteem werkt slecht en we verstaan de hint niet. De vrouw komt dus maar even de kamer in om de hint door te geven en we kunnen door. Met 54.25 op de knop weten we te ontsnappen! Fieuw, nog steeds altijd ontsnapt!


Hierna gaan we terug richting de wijk van het hotel om wat te shoppen. In een eerste mall even naar boven om te lunchen. We kiezen een dienblad met verschillende gerechtjes: inktvisringen, bimbap (soort sushi), een soep (pittig) en nog iets (lekker maar geen idee wat precies).


We hebben nog even in de mall rondgekeken, ik zoek een nieuwe tas, maar heel veel leuks was er niet.

Er was ook een ondergrondse shopping mall waar vooral jonge mensen komen. Nou ik weet niet wat ze daar dan doen, want het waren allemaal boetiekjes met hele saaie kleding. Dus daar zijn we maar weer weggegaan. We besloten toen om naar het hotel te lopen, toch bijna 3 km en zo konden we nog wat van busan zien.

In het hotel heb ik nog maar eens een bad genomen en Joran lag op bed. Rond zes uur maakte Joran de noodles klaar die we onderweg bik de supermarkt hadden gekocht. Een goedkoop maaltje dit keer, want we wilden niet te laat op weg naar de volgende activiteit.

Een paar dagen eerder hadden we namelijk gezien dat er een vuurwerkfestival zou zijn en Joran had gelezen dat daar wel een miljoen mensen op af komen. Zodoende vertrokken we rond kwart voor 7 en iets over 7 stonden we klaar bij het strand voor het vuurwerk. We hadden een prima plek en moesten nog tot 8 uur wachten. Alle Koreanen zaten rustig op kleedjes nog wat te eten tot het vuurwerk losbarstte. 


Prachtig vuurwerk dat ongeveer 20 minuten duurde. We besloten een stukje te lopen omdat het bij de metro druk zou worden. Maar veel mensen bleven nog en later bleek er nog meer vuurwerk te komen. Uiteindelijk duurde het tot 9 uur!

Na het laatste vuurwerk toch een stuk gelopen en nog koffie gedronken bij de Starbucks. Toen toch de nog steeds drukke metro in en bij het hotel voor de laatste keer in het bubbelbad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *