Dag 8, 9 en 10

Woensdag 30 september

Vanuit San Francisco zijn we naar Santa Cruz gereden, dit was slechts een klein stukje. Omdat San Francisco vrij duur is hadden we besloten een hotel buiten San Francisco te kiezen. Omdat we gister al de hele stad hadden doorkruist, besloten we al rustig naar Santa Cruz te vertrekken.

Eerst zijn we naar Google gereden, zij zijn gevestigd vlakbij Santa Cruz. Bij het visitor center was er weinig leven, we kwamen er ook niet achter of het een visitor center voor touristen was of voor bezoekers van het bedrijf. Een fotootje gemaakt van de street view-auto, en daarna naar de Android Sculputure Garden. Hier staan alle android poppetjes die er zijn, helaas was de nieuwste, marshmellow, hier nog niet te vinden. We hebben hem ook niet ergens anders kunnen ontdekken.

DSC02104

We zijn doorgereden naar de kust en zijn via Highway 1 verder naar Santa Cruz gereden.

In Santa Cruz zijn we naar de Santa Cruz Board Walk gelopen, hier staat een hele kermis opgesteld met veel achtbanen en andere attracties. Helaas is deze vanaf half september alleen in de weekenden geopend.

Dan maar opnieuw naar de kust gereden om walvissen, dolfijnen en zeehonden te spotten. Helaas hebben we alleen zeehonden gezien en heel veel vogels. Toen we de West Clive Drive hadden afgereden zijn we ook nog even de pier opgelopen, hier lagen weer een aantal zeeleeuwen te slapen op een vlot.

‘s Avonds hebben we gegeten bij Red restaurant & bar. Het was inderdaad erg rood binnen, het was een soort lounge met live muziek. Joran nam een burger en ik een sandwich met Portobello en geitenkaas. Allebei namen we daarbij frietjes met knoflook en parmezaanse kaas. Nou dat viel even tegen, op de frietjes zat veel te veel knoflook, daardoor werden sommige frietjes ongelofelijk scherp. Joran z`n burger was wel lekker, mijn sandwich viel ook wat tegen. Ach ja, volgende keer beter. We hebben nog een biertje en een cocktail genomen en zijn terug naar ons motel gegaan.

 

Donderdag 1 oktober

De volgende ochtend hadden we ontbijt bij het hotel. Di keer was het redelijk uitgebreid. En eindelijk, ik had er al veel over gelezen, hadden ze een wafelapparaat. Daarmee kun je zelf wafels maken, dus dat hebben we gedaan. Vier kleine wafeltjes, twee per persoon, met maple sirup, lekker! Ook nog een croissantje (maar ze hadden geen jam oid), glaasje sap en koffie. Toen waren we klaar voor de rit naar Monterey. Een rit van nog geen uur.

We hadden gepland om te gaan winkelen, maar dit hadden we enkele dagen geleden ook al gedaan.

Nou ja, toch maar richting Gilroy gereden waar weer een outlet zat.

We kwamen dichterbij en de geuren werden steeds sterker, toen we het dorp betraden bleek waarom “ Gilroy, garlic capital of the world”. Knoflook dus, na gister was dat het laatste waar we op zaten te wachten 🙂

We hebben kort geshopt, lunch gehaald bij de wallmart en zijn verder gereden. Eerst weer terug naar de kust, richting Moss Landing. Daar hebben we bij de zee onze lunch opgegeten, dit keer een bak sla, met kalkoen, dressing en we hebben zelf nog avocado toegevoegd. Tijdens de lunch hebben we opnieuw geprobeerd om walvissen, dolfijnen en zeehonden te spotten. Opnieuw waren er zeehonden en, wel wat in de verte, we zagen dolfijnen! Walvissen helaas nog steeds niet.

We zijn naar ons hotel in Monterey gereden, hebben onze spullen neergezet en zijn naar Pacific Grove gereden, daar zijn we begonnen aan de 17 mile drive. Een weg langs de kust, met veel mooie uitzichten en opnieuw kans op walvissen, dolfijnen en zeehonden. Maar ook otters. Opnieuw weinig geluk en alleen zeehonden.

‘s Avonds zijn we, na wat rondjes door het eenrichtingsverkeer, naar de pier van Monterey gereden. Hier hebben ze vooral veel visrestaurantjes. We besloten hier toch niet te gaan eten en zijn nog wat verder door het centrum gelopen. Uiteindelijk hebben we de auto weer gepakt en zijn we dichtbij het motel bij Denny’s gaan eten. Een fastfood restaurant die bijna de hele dag open is en zowel ontbijt, lunch als diner serveerd. Het maakt echter niet uit wanneer je wat besteld, dus je kan ook `s avonds kiezen voor eieren en toast en `s ochtend voor een hambuger. Joran koos opnieuw voor een burger en ik opnieuw voor een sandwich, dit keer wel met lekkere frietjes.

 

Vrijdag 2 oktober

Vandaag was het tijd voor de kustweg, highway 1. Via de snelweg zouden we er 1.5 uur over doen, via deze weg bijna 4 uur (zonder stops).

Maar voordat we konden gaan, zijn we opnieuw naar denny’s gegaan, dit keer voor een ontbijtje. Joran nam worstjes, ei met kaas, bacon, hashbrown en toast. Ik had eieren, toast, bacon en pannenkoeken. Daarbij had ik een glas sinaasappelsap en Joran nam koffie, met gratis refills. Helaas was de koffie niet echt lekker, dus een refill genomen, maar toen de mevrouw nog een keer kwam heeft hij toch maar bedankt.

We hadden geluk, want het was redelijk mooi weer en geen mist boven de zee. We zijn op verschillende plekken langs de weg gestopt. Bij een tentje op een berg hebben we wat gedronken en hier hadden we een erg mooi uitzicht. Weer verder gereden misten we helaas een plek waar we wilden stoppen Julia Pfeiffer State Park. Ik had gelezen dat je niet de eerste links moest, maar bij het tweede bord rechts. Blijkbaar was die aanwijzing pas na dat je wel de afslag had genomen naar het park. Ach, genoeg ander moois te zien.

DSC02170

De uitzichten waren allemaal schitterend, maar aan de horizon verscheen nog steeds geen walvis of otter. We reden verder naar Seal Beach, waar opnieuw heel veel zeeleeuwen lagen. Opnieuw lagen ze allemaal op en over elkaar, dit keer lagen ze in het zand wat ze over zichzelf heen gooiden. We hebben een tijje staan kijken en zijn verder gereden.

DSC02250

Bij Morro Bay zijn we nog gestopt en hebben we Morro Rock aanschouwd. Niet veel meer dan een grote rots/berg in de zee. Maar het strandje waar we waren was lekker rustig, dus hier hebben we even gezeten.

Nu zijn we in ons motel in San Luis Obispo. Het was nog lekker weer toen we aankwamen, dus we besloten nu toch eindelijk eens het zwembad te gaan uitproberen. Maar ook al was het zonnig, het water was koud en de thermometer gaf slechts 20 graden aan. Dan maar alleen met de voetjes in het water. Totdat Joran een kleiner zwembadje ontdekte, een bubbelbad! Joran zette de timer op 25 minuten en we hebben 25 minuten heerlijk zitten bubbelen in een verwarmd badje.

Straks gaan we weer de hort op om iets te zoeken voor het avondeten. Morgenochtend eten we opnieuw bij Denny’s, die zit hier naast het motel en we krijgen met ons pasje 20% korting! Morgen rijden we, opnieuw via de kust, naar Los Angeles. De laatste stad voordat we op 11 oktober weer naar Las Vegas gaan.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *