Singapore en Maleisië dag 14

We worden voor de laatste keer wakker in ons hutje. Allebei nog een beetje met pijntjes van het verbranden, maar het gaat al beter. We ontbeten weer bij de buren. Joran had toast met ei en wat fruit en ik roti canai met yoghurt en fruit. Na het ontbijt hebben we onze koffers gepakt en nog een beetje in ons boek gelezen. 

Voor de boot moesten we een nummer (laten) bellen maar onze gastheer was nergens dus is Joran het even gaan vragen bij de duikschool naast ons. Maar omdat het zondag is en alle maleisiers ook naar huis gaan, zullen alle boten rond 12 uur klaar liggen dus wij zullen zorgen dat we klaarstaan.

Het is inderdaad druk op de pier en iedereen moet terecht komen in het bootje van zijn of haar wiegen maatschappij. Het lijkt een zooitje, maar alles blijkt onder controle. Joran grapt dat wij als laatste zullen worden opgehaald en dat blijkt de waarheid. Onze boot moest ook nog langs het grote eiland en langs long beach. Maar dan worden we toch opgehaald. De zee lijkt grotere golven te maken, rustiger qua stuiteren, maar we worden dit keer wel af en toe nat. Gelukkig niet erg en we komen heelhuids aan.

We regelen een taxi naar ons hotel, the sofea inn. Het hotel ligt dicht bij de AirPort waar we morgen onze auto ophalen. Bij aankomst maakt de eigenaresse wat te eten voor ons en maken we even gebruik van weer wat betere WiFi. Hierna gaan we even op pad om wat te drinken te halen. Joran dacht iets van een shoppingmall te hebben gezien, maar als we dichterbij komen blijkt het het vliegveld. Ook prima, er is een supermarktje en we kopen wat te drinken en chipjes voor als we vanavond nog wat willen eten.

Als we terug zijn vragen ze of we naar het centrum willen. Eerst zeggen we van niet, maar later bedenken we ons. Er is hier in de buurt niet zoveel dus dan hebben we nog wat te doen. Samen met een Frans koppel dat in Hongkong woont worden we naar het centrum gebracht. Er is een nightmarket dus daar lopen we wat overheen. Vooral stalletjes met nep merkkleding, horloges, snoep, fruit en speelgoed. En dat dan keer 100, elke keer hetzelfde en voor dezelfde prijs. Maar het is gezellig. We nemen wat te drinken en vragen om het mee te kunnen nemen, geen probleem, dan krijg je het in een zakje mee! 

Na een paar rondjes over de markt gaan we wat eten bij een tentje. Joran nasi goreng paprik en ik nasi goreng cina. Smaakt weer prima. We hebben ook allebei een sinaasappelsapje met ijs. Maar goed ook, want de sap is warm… hoe ze dat toch voor elkaar krijgen? We hebben het al vaker gemerkt hier, dat het drankje warm is en dan niet van de zon maar gewoon warm als thee.

Joran koopt nog een nep horloge omdat zijn eigen horloge stuk is en hij iets om zijn polst mist. Om half 10 worden we weer opgehaald. Bij thuiskomst blijkt het tripje 50 ringgit per persoon, iets meer dan een tientje. Niet veel, maar voor hier echt veel te duur. Ach, we hebben ons vermaakt.

Nu gaan we zo lekker slapen. Helaas blijft het plaatsen van foto’s mislukken.

One thought on “Singapore en Maleisië dag 14

  1. Ook weer leuk een dagje in de bewoonde wereld! Heb je een Rolex gekocht Jor? En dan vandaag de auto Ben benieuwd wat voor 1 het is. Max is gisteren helaas niet ver gekomen. Rijden ze daar ook links? Goede reis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *