Het plan

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de reis en proberen uit te vogelen hoeveel dagen we waar willen spenderen en waar we heen gaan. Dit is nog best lastig en leek op een gegeven moment vast te liggen. Maar hoe meer je leest en ziet, hoe lastiger het wordt. Tokyo wordt sowieso de eerste plaats die we gaan bezoeken, maar gezien dit een miljoenen stad is (meer dan 13 miljoen inwoners) wandel je niet in een of twee dagen de stad door. 

Daarna willen we naar Kyoto, vooral bekend om haar vele tempels. De stad is veel kleiner dan Tokyo, maar er wonen nog steeds ongeveer 1.5 miljoen mensen. Dus ook hier zullen we keuzes moeten maken, we hebben slechts enkele dagen.

En wat doen we na deze twee steden die we zeker gaan bezoeken?
Het plan is nu om ook Nara, Osaka, Hiroshima (met een uitstapje naar Miyajima) en Fukuoka te gaan bezoeken. Maar de opties blijven open, want willen we niet teveel in te weinig dagen? En is de zoveelste grote stad nog wel leuk na die andere grote stad? Natuur staat amper op het programma, is dat niet een beetje zonde? Of hebben we genoeg aan de vele parken rondom de tempels en in de steden? Lastig, lastig…

Na Japan vertrekken we naar Zuid-Korea, ook dat is zeker. Maar met welk vervoermiddel we daar aankomen is nog onzeker. Het oorspronkelijke plan was om met een veerboot over te steken. Toen we ontdekten dat dit een optie was, hebben we besloten om ook naar Zuid-Korea te gaan. Maar het is ook mogelijk om te vliegen, misschien iets duurder maar dan kunnen we er eventueel wel voor kiezen om Fukuoka over te slaan. Vooralsnog hebben we daar namelijk weinig plannen, maar wat niet is kan nog komen…

Maar goed Zuid-Korea. Daar willen we vanuit Busan (in het zuiden) en vanuit Seoel het land voor een deel gaan verkennen. Het land is ongeveer 2.5 keer zo groot als Nederland en dus een stuk kleiner dan Japan (Japan is ongeveer 10 keer zo groot als Nederland). Maar alsnog is het een groot land en kunnen we dus lang niet alles van het land ontdekken. We hebben dus voor nu gekozen voor twee vaste plaatsen van waaruit we dagtrips willen maken. Vanuit Busan mogelijk naar Gyeonju en vanuit Seoel in ieder geval naar de grens met Zuid-Korea. Voor de verdere invulling van het Zuid-Korea-deel gaan we langs bij de expert en de invulling komt dus wel goed.

Dit lijkt voor nu de dagindeling te worden:
Dag 1 Vliegen
Dag 2 t/m 6 Tokyo
Dag 6 t/m 9 Kyoto
Dag 9 t/m 10 Osaka
Dag 10 t/m 11 Hiroshima
Dag 11 t/m 12 Miyajima
Dag 12 t/m 13 Fukuoka
Dag 13 t/m 17 Busan
Dag 17 t/m 22 Seoel
Dag 22 Vliegen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *