Dag 13

Maandag 5 oktober

Vandaag zijn we vroeg opgestaan, snel onze toastjes gaan ontbijten en voor 9 uur zaten we in de auto. Vandaag zou de langste rijdag worden, van LA, via Joshua Tree, naar Needles, zo’n 500 kilometer. We reden duidelijk de goede kant op, want de hele tijd dat we nog bij LA waren hebben we file aan de andere kant gezien (5 baans…).

Na een paar uur rijden (snelweg, cruise control, saai…) kwamen we bij onze enige tussenstop van deze rit aan, Joshua Tree National Park. Dit park staat vooral bekend om z’n boompjes, de Joshua Trees. Verder is dit ook gewoon een mooi park, met goede wegen en veel picknickplaatsen. Er zouden ook diertjes zijn, maar die zijn we helaas niet tegen gekomen. Tegen het einde kwamen we nog langs Skull Rock, een rots in de vorm van een schedel (met wat inbeeldingsvermogen).

We zijn na het park gaan lunchen bij de McDonalds en daarna doorgereden richting Needles. Rond een uur of vier kwamen we hier aan. Dit is een heel erg vervallen stadje, veel leegstand. Duidelijk was deze plek eens heel populair omdat Route 66 er door heen loopt.

‘s Avonds zijn we gaan eten bij Juicy’s Famous River Cafe, omdat deze op tripadvisor op nummer 1 stond. Dit is een heel Amerikaanse bar met hokjes en een lage bar om aan te eten. Het is maandagavond dus zit er een aantal mannen American Footbal te kijken en bier te drinken. Rianne had hier een BLT-sandwich met avocado en ik had een Angler’s trio: witvis, garnalen en inktvis. Helaas is alles gefrituurd.

Het heeft de hele avond heel hard geregend en geonweerd, veel donderklappen en flitsen. We zitten nu weer op de hotelkamer, Rianne kijkt een zender genaamt Spike waar ze de hele tijd politie- en gevangenisseries op afspelen en ik type dit stukje. Morgen hebben we weer een lange rijdag voor de boeg, naar Williams in de staat Arizona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *