Dag 11

Zaterdag 3 oktober

Vanochtend dus opnieuw bij de Denny’s gegeten. Joran had een slam burger, getoast brod met daar tussen ei, worst en bacon. Ik had de Belgische wafel, met uiteraard ook ei, bacon en worstjes. Daarna zijn we vertrokken naar Los Angeles. We reden de snelweg op, de 101, en moesten 200 km rechtdoor. We zijn halverwege even gewisseld van chauffeur en verder gereden. Na die 200 km gingen we terug naar de kust, weer highway 1 op. Na een korte stop bij het Malibu strand zijn we opnieuw gewisseld van chauffeur en doorgereden naar ons hotel in LA, Titta inn.

Het verkeer in LA is druk! Dat wisten we al, maar nu konden we het zelf ervaren. LA is een erg grote stad met zo`n 4 miljoen inwoners en een oppervlakte van ongeveer 1300 vierkante kilometer (ter vergelijking, Amsterdam is zo`n 220 vierkante kilometer). Overal waar je heen wil zal je dus ook moeten rijden.

DSC02267

We hebben een ruime kamer gekregen, waar we twee nachtjes verblijven. Er zit geen ontbijt bij het hotel dus we zullen weer de hort op moeten voor ontbijt morgen.

Rond 4 uur vertrokken we weer om nog wat zon mee te pakken op het strand. We reden richting Venice/Monica beach. Opnieuw dus het drukke verkeer in, maar aan de andere kant stond echte file, bij ons gelukkig niet. Wel was het strand aan de andere kant van de stad dus naar 40 minuten rijden kwamen we er pas aan.

DSC02281

We vonden een mooi parkeerterrein waar je parkeert voor 1 dollar per uur en een maximum van 5 dollar, ideaal. We zijn naar het strand gelopen en hebben hier even op ons handdoekje gelegen. Maar het was tijd om naar de pier te lopen. Net als in Santa Cruz staat er een hele kermis op de pier, deze keer wel vol in bedrijf. We zijn over de pier heen gelopen, maar zijn niet in de attracties geweest. Er stonden ook erg lange rijen om een kaartje voor een attractie te kopen.

DSC02304

Nadat de zon onder was zijn we op zoek gegaan naar iets te eten. We waren in onze zomerse kleren, dus we wilden niet zomaar in een chique tent binnenstappen. Uiteindelijk bleek dat een geluk te zijn, want we liepen al terug naar de auto toen we een leuk tentje tegen kwamen. Cha cha chicken iss een tentje op de hoek van een straat, de sfeer is erg relaxt en het eten was lekker (en een beetje pittig). Weer eens wat anders dan de fast food-ketens. Joran nam Cha cha chicken met spicy cuba aardappeltjes en ik nam kleine tortilla’s met kip, zwarte bonen, rijst en sla. 

Rond 8 uur vertrokken we weer richting hotel nog steeds drukte op de wegen. Maar we zitten nu lekker op onze hotelkamer en kijken een beetje tv. Morgen hebben we de hele dag op LA verder te verkennen. Hollywood, Beverly Hills, en de rest 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *