Japan en Zuid-Korea dag 4

Onze laatste volle dag Tokio helaas alweer! 

We hebben een beetje uitgeslapen en zoals elke dag ontbeten met een yoghurtje van de Family Mart. Gisterenavond stond er tijdens het eten een honkbalwedstrijd op, waardoor ik weer wist dat er ook een team is dat Tokio (of Yomiuri?) Giants heet. Ik heb vorig jaar een pet van de San Francisco Giants gekocht in San Francisco, dus ik wil in Tokio wel een pet van dit team kopen, ons eerste doel voor vandaag.

Eenmaal uit het hotel zijn we met de metro naar shinjuku gegaan waar een winkel zou zitten met allerlei sportspullen, Amerikaans maar ook Japans. Na even te hebben gezocht vonden we de winkel en gelukkig ging hij een minuut daarna ook open. Lang zoeken, niet vinden, toch vragen en de meneer aan de balie vertelt ons dat ze dit niet verkopen (we zijn nooit zeker of we wel worden begrepen, maar ok). De officiële winkel van dit team zit bij de zgn skytree, daar gaan we niet weer heen, dus dan maar niet.
Toen we hier wegliepen om naar onze volgende locatie te gaan kreeg ik toch wel een beetje honger (ondanks ons yoghurtontbijt!). Rianne had op de heenweg al een goedkoper lijkende sushitent gezien, dus we zijn daar nog even naar toe gelopen voor wat vroege lunch. Dit bleek een heel erg goede zet, we kozen een menu met verschillende nigiri-sushi met zalm, tonijn en een witte vis. Ook kregen we gunkan met een lekker prutje van, iets van, krab erop, maar ook een met een minder lekkere groenbruine pastei erop. Daarnaast lag ook nog een temaki met zalmsalade. Heel erg lekker!


Nu met de metro op weg naar Odaiba, dit is een modern eiland waar je met de metro heen kan. Je gaat dan over de rainbow bridge, dus voorin zitten (er is geen chauffeur) en mooi kijken naar het uitzicht! Wij moesten staan en natuurlijk was er een andere Nederlander waar wij precies voor gingen staan die hetzelfde idee had.

Aangekomen op het eiland zijn we naar de ‘levensgrote’ (het is uit een tekenfilm?) Gundam robot gegaan van wel 18 meter hoog, indrukwekkende jongen! Op dit eiland is alles duidelijk wat nieuwer, moderne gebouwen en grote shoppingmalls. Het hoogtepunt van deze plek is de skyline van Tokio die, zeker als het donker is, erg mooi is. We hebben een rondje gelopen in een van de winkelcentra en daar kwamen we een winkel tegen die accessoires voor honden en katten verkoopt, maar ook jonge katjes en hondjes. Rianne moest ze natuurlijk allemaal stuk voor stuk bekijken. We hebben gewacht tot het donker is door voor de 100-yen winkel naar de caissière te zitten kijken. Zodra er ook maar een iemand in de rij staat drukt de caissière op een belletje en komen, op een drafje, een inpakker en een andere caissière aangerend. Hierna zijn we weer naar buiten gelopen. De rainbowbridge was inmiddels verlicht en alle gebouwen in Tokio ook.


We zijn hierna terug gegaan richting ons hotel, maar we moesten nog avondeten. We zijn gewoon bij onze halte uitgestapt en zijn daar rond gaan zoeken, we kwamen een leuke tent tegen die ramen verkocht. Rianne had een bak ramen met een romige saus, plakjes vlees, gekookt ei en zeewier en ik had een, vrij pittige, bak ramen met zeewier en vlees. 

Na dit maaltje weer terug naar huis gegaan. We besloten nog een laatste keer naar akihabara te gaan, maar namen ook oordopjes mee. We gingen namelijk toch maar eens proberen pachinko te spelen! Zaten we daar, geld er in en op welke knop we ook drukten er kwamen geen balletje. Maar daar was er weer een, een behulpzame jappener en we hadden toch op het kleine gele knopje moeten drukken… de balletjes gingen en er gebeurde van alles op het scherm, maar verder geen idee. Wel bleven de balletjes komen, dus dat leek goed. Je kon de balletjes wegsluizen (het bakje is beperkt) en dan werden de punten opgeteld. Maar je kan ook een deel van de balletjes weer terug laten komen om verder te spelen. Dat hebben we twee keer gedaan en toen waren we klaar. Ook voor het uitbetalen hadden we weer hulp nodig en er kwam een pasje uit. Wij naar de inwisselbalie en daar kregen we een cakje, een snoepje en een worstje… oh en een blokje met iets Van goud erin. 


De mevrouw liep mee naar de deur en wees naar de overkant. Daar zat een wisselkantoor en toen kregen we 5500 yen! Een goede score als je er 1000 ingooit. Om het te vieren hebben we nog een aantal keer het spelletje met de gekleurde knoppen gespeeld. We wilden onze Lucky dag nog verlengen, maar helaas de pachinko sloot om 23.00, dan maar terug naar het hotel. Morgen op naar Kyoto!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *