Japan en Zuid-Korea dag 7

Deze ochtend weer beetje uitgeslapen en rond 9 uur het dagelijkse ochtendritueel gestart. Na het ochtendritueel zijn we naar de fietsverhuur gelopen, helaas was Joran z’n portemonnee vergeten en ik had niet meer genoeg. Dus we hebben eerst een fiets gehuurd en Joran is gaan pinnen en daarna hebben we de tweede fiets gehuurd. We vertrokken rond kwart over 10 naar nijo castle. Hier konden we helaas van buitenaf niks zien en besloten we door te fietsen. Er zijn hier zoveel tempels en bezienswaardigheden dat we keuzes moeten maken en die viel dus niet op het kasteel. 


We zijn doorgefietst naar kinkakuji, ook wel het gouden paviljoen. Hier wilden we wel graag naar binnen, dus we betaalden 550 yen per persoon en gingen met 100 andere toeristen op weg. Het paviljoen is heel erg mooi en ondanks de drukte is ie goed te zien omdat je er niet dichtbij kan komen. Helaas waren de herfstkleuren nog niet volop aanwezig (op de plaatjes zag dat er erg mooi uit). We werden nog aangesproken door een groepje kindjes uit groep 6. Ze moesten hun Engels oefenen en waar kan je dat nou beter doen dan op zo’n toeristisch plek! Alle toeristen vinden het prima hun vragen te beantwoorden en daarna krijg je een kraanvogeltje cadeau. Na een wandeling door de rest van de tuin/park zijn we weer op de fiets gestapt. Een tocht langs allerlei tempels waarvan we de meeste hebben overgeslagen, maar sommigen zagen er ook van buiten prachtig uit!


We zijn naar de volgende stop gefietst, namelijk het bamboobos. Je moet je fiets altijd parkeren op een daarvoor aangewezen plek, anders wordt hij door de gemeente weggehaald. We kozen een plekje waar niet helemaal duidelijk was of je er mocht staan of niet (er stonden wel meer fietsen). Na een korte wandeling door het bos stonden de fietsen er gelukkig nog, dus konden we door naar de volgende stop: monkey parc.

Een korte klim naar boven op de berg bracht ons bij de apen. En daarnaast hadden we een supermooi uitzicht op Kyoto. We kochten wat appels en pinda’s en mochten daarna van uit het huisje de aapjes voeren. Wij dus in de kooi, zij buiten en konden ook gaan en staan waar ze wilden. Maar gelukkig wilden ze wel appeltjes en pinda’s!


We zijn toen via de rivier weer terug naar de stad gefietst, lekker rustig en het weer was heerlijk! We wilden nog langs het keizerlijke paleis, maat die was helaas al dicht. We mochten de fietsen houden tot de volgende ochtend maar besloten toch ze al deze avond terug te brengen. We wilden eerst wat eten, maar het parkeren van de fiets in de stad bleek lastig, dus hebben we toch maar eerst de fiets teruggebracht. 

Met wat WiFi van de stad Kyoto hebben we een sushirestaurant gezocht en weten te vinden, met lopende band! We moesten terug maar het Kyoto station en dan helemaal naar de andere kant. Even zoeken hoe we dat moesten doen zonder in te checken, maar dat is gelukt! Bij de sushi stond een klein rijtje en toen mochten we gaan zitten. De sushi was erg lekker, soms net iets teveel wasabi alleen. Joran dronk twee biertjes, ik nam heet water uit een kraantje dat aan de bar vastzit. Toen ik m’n tweede kopje op had bleek dat het toch de bedoeling was er groene thee van te maken, de zakjes ontdekten we toen pas. We hebben 14 bordjes sushi opgeknabbeld! 


Na het eten zijn we nog even naar de Starbucks gegaan om een koffie te drinken en toen weer richting hotel te lopen. Natuurlijk onderweg weer ons ontbijt voor morgen gehaald.

In het hotel ging ik nog even in het minibadje, met de tv op gekke Japanse televisie. Toch minder grappig als je er niks van verstaat, dus maar weer uit. Joran besloot ook in bad te willen dus zaten we met z’n twee in een bad van nog geen meter… het was wat krap. We gaan zo weer lekker slapen. Morgen nog een klein beetje Kyoto en dan door naar osaka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *