Singapore en Maleisië dag 16

We worden vandaag voor het eerst wakker in George town. Voor mij (Rianne) niet de beste ervaring, ik voel me niet zo lekker. We douchen en gaan naar het ontbijt, met moeite krijg ik een getoast broodje met jam weg. Joran neemt het ervan en neemt ei, toast en een halve pannenkoek. We gaan nog even terug naar de kamer in de hoop dat ik me wat beter voel.Rond 11 uur vertrekken we toch maar, we gaan een rondje door de stad lopen om wat street art te bekijken. We lopen het hele centrum door en onderweg zien we vanalles. Een aantal bekende, die je overal op ansichtkaarten ziet en ook veel onbekende en kleinere schilderingen. De hele stad is een beetje mee gaan doen en het is leuk om steeds weer iets nieuws te zien. Sommigen zitten ook goed verstopt.

Aan het eind zijn we bij de zee en lopen we nog langs de clan jetties. Dit zijn allemaal kleine straatjes van huisjes op palen de zee in. We kopen nog voor 1 ringgit een heerlijk waterijsje gemaakt van vers fruit en puffen even uit. Het is warm en zeker zo’n wandeltocht door de stad is dan vermoeiend. We besluiten nog richting het fort te lopen. Maar als we daar aankomen, vinden we de toegang te hoog en besluiten terug te gaan naar het hotel. Het is pas 14.30, maar warm en ik voel me nog steeds niet helemaal oke. In het hotel slaap ik nog wat bij en Joran doet een spelletje op z’n mobiel.

De schoonmaak klopt nog aan, maar die slaan we over. Pas rond 18.30 gaan we weer op pad. We lopen weer helemaal naar de andere kant van de stad. Het is gelukkig al ietsje afgekoeld. Joran zoekt een food court op, waar we gaan eten. Joran wil eigenlijk het bekende gerecht van hier char kuay teow. Maar juist bij dat kraampje is niemand, dus hij neemt eerst gebakken dumplings. Ik heb weinig trek maar bestel een champignonsoepje met knoflookbroodjes. De mevrouw van het stalletje van Joran komt net aan, maar moet alles nog klaar maken, dus Joran neemt toch iets anders. Clay pot: rijst met varkenslapje, groentes en een sausje.

Na het eten lopen we nogmaals een clan jeti op en daarna lopen we weer richting het hotel. We doen nog een drankje op de hoek en daarna gaan we richting ons bed. 
Overigens zijn we heel hard aan het vervellen, dus dat jeukt lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *