Japan en Zuid-Korea dag 6

Onze eerste volledige dag in Kyoto!
We hadden de avond ervoor natuurlijk iets van ontbijt gehaald; dit keer een yoghurtje en een lemoncake voor mij en een wafel voor Rianne. We hadden de wekker vroeg gezet (7:56!) om de trein richting Nara te kunnen nemen. Na het douchen zijn we gaan lopen naar het station.
Nadat we de trein hadden genomen zijn we eerst gestopt bij Fushimi Inari, dit is iets dat ik echt wilde zien in Kyoto. Hier is een heel erg lang pad van Tori’s gemaakt met, natuurlijk, allerlei tempels daarbij. Prachtig om te zien, maar ongelooflijk toeristisch en dus druk!


Hierna zijn we in de trein gestapt richting Nara, voor hertjes en tempels. Na een lange rit (klein uur) en een stuk lopen kwamen we bij het park aan waar de herten zouden zijn. En die waren er hoor! Erg gericht op toeristen, als je eten hebt kwamen ze naar je toe, anders niet. Er waren ook vrouwtjes die eten (koekjes) voor de herten verkochten. Grappig om te zien was dat, ook al ligt het eten er open en bloot, de herten blijven bij de vrouwen weg totdat iemand dat eten heeft gekocht bij haar. Dan staan er opeens 6 herten om je heen!

Even verderop was de grote tempel, Todai-ji. Het bijzondere aan deze tempel is dat er een gigantisch Boeddhabeeld in staat, 15 meter hoog en helemaal van brons. Voor de rest een beetje zoals alle tempels, de klassieke bouwstijl, boze mannetjes bij de ingang en veel goud.

Hierna zijn we weer terug gegaan richting Kyoto, Rianne viel natuurlijk in slaap in de trein. We zijn teruggelopen naar ons hotel en hebben in het hotel bedacht wat we die avond zouden doen en Rianne is nog even in bad(je) gegaan. Het bad is 1 bij 0,5 meter dus best wel klein.
Die avond hebben we de bus naar de wijk Gion genomen. Dit is de wijk met meer studenten en meer uitgaansleven, ook zou je hier Geisha’s tegen kunnen komen, maar dat is ons helaas niet gelukt. In de wijk begon onze zoektocht naar een eettent, voor ons altijd best wel moeilijk. Na een uur te hebben rond gelopen vonden we een plek met WiFi en hebben we op Yelp een ramen-tent gezocht. Het restaurant waar we uitkwamen bleek terecht heel populair, we moesten een goeie 20 minuten in de rij staan! Je bestelt hier bij binnenkomst op een apparaat wat je wilt eten, basisnoodles en dan welke extra’s je wilt. Hierna betaal je en wacht je, wanneer je een zitplek hebt, tot je eten door een luikje wordt aangegeven. Erg lekker!

Hierna zijn we naar huis gelopen door Gion en een winkelstraat. Thuis lekker slapen want morgen gaan we een fiets huren en veel toeristische dingen doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *