Cuba dag 5

Vandaag weer vroeg op en naar het ontbijt. Ook hier kon je een omelette laten maken dus dat hebben we gedaan. Daarna zijn we naar Cienfuegos gereden, hier hebben we de auto achtergelaten op een plein waar een mannetje op de auto zou letten. Een klein rondje over het plein en naar de zee gelopen, ook nog een straatje gevonden met wat winkeltjes en wat meer drukte. Uiteindelijk alleen een blikje drinken gekocht, zodat we geld hadden voor de parkeermeneer en toen weer teruggegaan. We zijn direct doorgereden naar Trinidad, langs onze hotel die zo’n 23 km buiten Trinidad ligt. Hier hebben we de auto ook op de officiële parkeerplaats gezet zodat er weer iemand zou opletten en toen zijn we naar de Plaza mayor gelopen. We hebben veel foto’s gemaakt en zijn door schattige straatjes gelopen. We hebben een cocktailtje (Rianne) en een biertje (Joran) gedronken en stelden het eten nog even uit. We gingen proberen een taverne te vinden die ik van het internet had geplukt

.P1070045

We hebben nog wat meer rondgelopen en opeens stonden we naast de taverne waarnaar we op zoek wilden gaan. We hebben daar een heerlijke sandwich (het leek meer een burger) gegeten met vlees, kaas, tomaat en komkommer. Daarna zijn we teruggelopen naar de auto en teruggereden naar het hotel. Bij het inchecken leken ze onze reservering niet doorgekregen te hebben, maar we kregen wel een kamer, 402. Een klein schattig kamertje in de vorm van een huisje. We namen plaats op ons terras, want ze waren nog met het slot bezig. Toen we in het huisje mochten hebben we ons snel omgekleed en zijn we naar het strand gegaan, drankje gekocht en ligbedje gehuurd en hier hebben we nog een paar uurtjes gelegen en even het water gevoeld, heerlijk warm. Daarna douchen en uiteten.

We hadden tegenover het hotelterrein al een paladar zien liggen, Casa verde, dus daar zijn we heen gelopen. We namen hetzelfde; Vis gebakken in broodkruimel. Ook hier kregen we weer rijst, salade en bananenchips bij. We hoorden wat op het dak en zagen een krab aan de dakrand hangen. Ik wist niet dat ze konden klimmen en keek omhoog en toen bleek ook daar een krab met z’n kraaloogjes naar me te zitten kijken, boven mijn hoofd zat hij half hangend aan de dakrand. Dat zat niet lekker, dus maar even naast Joran gaan zitten. Bleef toch beetje vervelend, maar het eten kwam snel en een halfuurtje later waren we weer weg. Op ons terras bleek ook een krab te zitten, nu hebben we wel weer even voldoende krabben gezien… Nog en spelletje gespeeld en gelezen en weer gaan slapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *