Japan en Zuid-Korea dag 2

Uiteindelijk ben ik gelukkig toch nog in slaap gevallen en rond 9 uur waren we allebei weer wakker.
We hebben een yoghurtdrankje en een krentenbol genomen en na een douche zijn we op pad gegaan.

We hadden besloten vandaag naar de andere kant van de stad te gaan, dus een stukje gelopen naar de juiste metro en acht haltes later stapten we weer uit in shibuya.

We hadden meteen de juiste uitgang (dit station had er wel een stuk of 12) ook omdat het op de grond stond aangegeven. Boven stonden we dus direct bij ern van de drukstre kruispunten! En het stelde niet teleur, ook vandaag gingen de Japanners (en toeristen) in grote getalen kriskras door elkaar de zebrapaden op! We hebben een kofietje genomen in de straksbucks want vanuit daar heb je mooi uitzicht op het kruispunt. Na de koffie en een bezoekje aan de wc, op de verdieping waar je cd’s kon huren (ouderwets hoor), gingen we op weg naar hachi. Hachi is een hond die elke dag met z’n baasje meeliep naar het station, maar ook toen z’n baasje was overleden schijnt hij nog jaren lang elke dag naar het station te zijn gelopen. Nu is er dus ern standbeeld van hem en tussen zijn pootjes slaapt een katje!


Hierna zijn we doorgelopen naar harajuku. Op zondag is het net als de Kalverstraat bij ons, maar we gingen voor de volledige ervaring. Druk was het zeker! Eerst zijn we de Daiso ingelopen, een winkel met prullaria, maar we hebben niks gekocht. Daar tegenover zat de purikura, en laat dat nou net op m’n lijstje hebben gestaan! Niks voor Joran, maar we gingen gezellig samen. Hier kan je foto’s laten maken met een soort filters. Dus net wat grotere ogen en gladde huid. Het duurde even voordat alles duidelijk was, lastig hoor als je helemaal niks kan lezen. Maar toch gelukt en we namen een zestal foto’s! Daarna naar het bewerkhokje. Ook dat duurde even, maar we hebben een fototje bewerkt! We konden t ook naar onszelf mailen, maar dat mislukt want we konden na de @ niks meer typen. Toch jammer!

We zijn verder de straat doorgelopen, kochten nog een heerlijke crêpe met custard, slagroom en banaan en zijn daarna weer door dezelfde straat teruggelopen. We wilden via het yoyogipark naar shinjuku dus dat hebben we gedaan. Onderweg mooie tori’s, vaten met wijn en vaten met sake en een mooie shrine gezien. En uiteindelijk uitgekomen in shinjuku. We zijn hier naar het governmentbuilding gegaan, waar je 45 verdiepingen -205 meter- naar boven kan. Een prima uitzicht van plat Tokio dus!

Shinjuku is een leuke wijk, toen we daar waren liepen we bij toeval een straatje in waarover ik had gelezen. Allemaal kleine restaurantjes, met plaats voor ongeveer 8 man, waar we bij eentje plaats hebben genomen. Beetje afzetters door een verplicht voorgerechtje en redelijk dure stokjes met vlees en groenten, maar het was lekker.

Toen werd het al schemerig, wat erg leuk is want in shinjuku is veel neon! We zijn nogmaals een pachinkohal in gelopen en er ook snel weer uit! Maar ook nog even een arcadehal in, Joran deed een schietspelletje en samen deden we nog een typisch Japans spelletje namelijk op knoppen rammen. Zo snel al die gekke Japanners zullen we nooit worden en Joran won dik 😒

We hebben nog verder gelopen, maar uiteindelijk hebben we de metro weer gepakt naar ons hotel. Even een dutje en de voetjes laten rusten.

Na het dutje (voor mij dan) zijn we op zoek gegaan naar eten. We besloten richting Tokyo station te lopen omdat we dachten dat er in het station veel eettentjes zaten. Misschien wel, maar je moest eerst inchecken en we wisten niet of je dan ook moet betalen dus we zijn verder gelopen. Na een lange tocht uiteindelijk bij een tentje gekomen die adverteerden met iets van rijst, vleesprutje avocado, prima dus! Helaas was de avocado op dus Joran had het prutje met kaas en ik nam er misosoep bij.

Nu weer in het hotel en ik ben bijna jarig hier!! Nog 20 minuten

One thought on “Japan en Zuid-Korea dag 2

  1. Wat leuk om jullie reisverslag en ervaringen te lezen!! Waarschijnlijk slapen jullie nu maar Gefeliciteerd met je verjaardag Rianne. Een gezellige dag gewenst!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *