Singapore en Maleisië dag 22

Onze laatste dag in KL breekt aan. We nemen een gebakken eitje en gaan op pad. We hopen dat de moskee vandaag wel open is. Als het goed is moet dat zo zijn tot half 1 (en daarna weer vanaf half 4). Maar helaas hij is dit keer helemaal afgesloten, ook voor moslims. We denken dat het mogelijk te maken heeft met de viering van de verjaardag van de/een sultan. Maar we weten het niet zeker en er is ook niemand om het aan te vragen. We lopen nog maar weer even langs het plein en door naar de Chinese wijk. Daar lopen we weer door de winkelstraat en kijken wat rond.

We besluiten door te lopen naar een andere moskee, we zien dat er een loopbrug is en die brengt ons bijna helemaal naar de moskee. Nog een tunnel door en dan zijn we er. De moskee is helaas niet zo mooi als de andere moskee, van buiten dan, want het is inmiddels middag en dus ook deze moskee is gesloten voor niet-moslims… Dan zien we donkere wolken en besluiten terug te lopen. We komen de tunnel uit en het blijkt inderdaad redelijk hard te regenen. Gelukkig is de loopbrug overdekt en we komen bij een busstation. Hiervandaan nemen we weer de gratis bus, op zoek naar iets te eten. We proberen het bij, weer een andere, shopping mall, maar er is weinig open. Dan maar door naar The Pavilion, hier zijn we al vaak geweest maar hebben we de food court nog niet uitgeprobeerd. We nemen allebei een sizzling plate, een heet stenen bord waarop je eten dus nog ligt te bakken.

 

Na de late lunch hebben we nog wat laatste boodschapjes gehaald en zijn we weer naar onze airbnb gegaan. We zijn weer lekker naar het zwembad te gaan, Joran heeft nu echt zijn boek uitgelezen en ik heb een tijdschriftje gelezen. Na een lekkere douche zijn we voor de laatste keer naar Jalan Alor gegaan om te eten. De bekende vrucht uit Azie, de durian, hadden we nog steeds niet gegeten. Vandaag dus de laatste kans. Het ging per durian, die zijn nog best duur, 7 euro. Maar we wilden het perse proeven. De vrucht stinkt heel erg en is op veel plekken (zoals hotels) verboden. De geur hangt ook overal, maar bij het open maken bleek het vruchtvlees zelf nog erger te stinken. Omdat het buiten stinken, wel goed zou smaken, hebben we maar snel gehapt. Nou het was alles behalve lekker! We hebben allebei wel een stuk van de vrucht opgegeten, maar dat was het wel. Op dat moment kwam er een verkopertje langs met selfiesticks. Die hoefden we niet, maar hij mocht de durian van ons hebben. Dat wilde hij graag, want hij vindt het wel lekker en het is duur fruit. Met alle liefde gaven we het mee, wij zijn snel naar de supermarkt gelopen voor een blikje cola. De hele avond hebben we het toch nog geproefd… 

We hebben een laatste drankje genomen dichtbij de airbnb en toen was het tijd om de laatste spullen in te pakken en te gaan slapen met de wekker op 5.16

 

Dag 23

Geen hele apart pagina want het zou een saaie dag worden. We zijn opgestaan en hebben ontbeten en daarna met de monorail naar KL Sentral. Vanaf daar de trein, Joran had vooraf kaartjes gekocht,  naar het vliegveld. We hebben nog een tweede ontbijtje genomen, de eerste was al rond half 6, en hebben gewacht to we aan boord mocht. 7 uur later waren we in Dubai. Door de controles en naar de gate, we konden meteen door. Weer 7 uur later waren we op Schiphol en na het ophalen van de kat zijn we lekker naar bed gegaan!

One thought on “Singapore en Maleisië dag 22

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *