Singapore en Maleisië dag 5

Dag 5

Vandaag mogen we weer eens een stukje reizen! We hebben het alarm om half 8 gezet en die keer wel op tijd wakker. Na ons yoghurtje en koekje zijn we weg gegaan naar de metro, op naar vliegveld Changi. We komen hier ruim op tijd aan, maar moeten nog wel een tijd wachten voor de nauwelijks werkende bagagedropoffapparaten. Uiteindelijk moest de mevrouw daar de koffer van rianne handmatig inchecken.

Na nog een paspoortcontrole en een broodje van de 7-11 zijn we naar de gate gegaan. Onze vlucht met Air Asia naar Kuching (Maleisië) gaat vertrekken!

Een prima vlucht met net te weinig beenruimte brengt ons naar het vliegveld van Kuching. Ik had online gelezen dat je een taxi-voucher kon kopen en dat je dan voor een vaste prijs naar de stad wordt gebracht. Voor 26 myr (iets meer dan 5 euro) werden we bij ons hotel afgezet. De kamer blijkt een verademing vergeleken met de vorige, we hebben daadwerkelijk ruimte om rond te lopen! 

We hebben eventjes in het hotel gelegen en zijn daarna de boulevard op gegaan. Hier is niet zoveel te doen en het druppelt ook nog eens een beetje. We zijn op zoek gegaan naar een supermarkt zodat we een fles water en wat eten voor morgen konden kopen. We hebben weer een 7-11 gebonden voor een fles water, chips en koekjes. Deze hebben we in de hotelkamer gelegd waar we nog even hebben gewacht. 


We zagen borden op de boulevard dat er een bazaar zou zijn in het weekend, vanaf 5 uur. We hebben een half uurtje gezocht, maar niks gevonden. Daarop zijn we maar naar de topspot gegaan, hét food court van deze stad. Het was wat ik verwachtte; druk en plastic. Overal plastic tafels en stoelen, maar heel vriendelijk personeel. Het blijkt dat ze hier ook vooral vis hebben. We hebben krab en calamari besteld, beide deep fried. Dit bleek natuurlijk veel te veel en lekkerder als het niet gefrituurd zou zijn, maar ja. Uiteindelijk hebben we goedkoop, genoeg en prima gegeten.


We zijn nog even terug naar het hotel en daarna, op aanraden van iemand op een site, naar Chinatown gegaan. We zijn hier bij het ‘restaurant’ van een hotel gaan zitten, plastic stoelen en goedkoop bier. Twee biertjes verder zijn we weer terug gegaan. We hebben de tas voor morgen ingepakt en gaan zo slapen. Morgen Bako national park!

3 thoughts on “Singapore en Maleisië dag 5

  1. Ik kreeg bij de berichten van Singapore een melding dat ze niet aangekomen zijn, maar misschien wel. Je weet t nooit Heel veel plezier en groetjes Cora Morgen komt Chiqui naar Zeelandiahoeve! Eerst even stofzuigen

  2. Het vervoer van Chiqui is prima gegaan!! Het leek wel of ze mijn stem nog kende, kon haar zo oppakken in jullie huis. En hier wandelt ze al lekker rond! 😻

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *