De laatste dagen

In het kort toch nog even de laatste dagen.

We zijn in Page wakker geworden en hebben ons eigen ontbijtje klaargemaakt. Broodjes geroosterd en opgegeten met kaas, salami en jam. Hierna zijn we rustig aan weer een stukje teruggereden richting Monument Valley. Want op die weg lag de Antelope Canyon. We hadden thuis al besloten naar de Lower Antelope Canyon te gaan en hadden daarvoor gereserveerd. Om 10.00 startte onze tour. 

We hadden het al gelezen, maar het is wel erg toeristisch geworden. Dat maakt de canyon niet minder mooi, maar wel een beetje omdat er zoveel mensen eigenlijk in de weg staan. We daalden een paar trappen af, een soort kloof in. Deze kloof is uitgesleten door de natuur, water en wind. Dit zorgt voor prachtige muren, met soms ronde vormen en punten. Door het zonlicht wat soms op een bepaalde manier in de canyon valt wordt het nog mooier. Microsoft gebruikte ook een foto van deze canyon als een standaard achtergrondfoto, zo mooi is het dus 🙂

Na een wandeling van een uurtje (wat langer duurde door de vele mensen) kom je weer boven uit een soort van spleet in de grond. Van bovenaf heb je niet door dat daaronder zoiets moois zit.

We zijn daarna langzaam doorgereden naar Hatch, het plaatsje waar we twee nachten overnachten. Daar aangekomen bleek het een heel klein dorpje met maar 140 inwoners. Weinig te doen, dus hebben we maar weer een wasje gedraaid. We zijn wat gaan eten in ongeveer het enige restaurant, toevallig hoorde dit bij het hotel. Joran had varkensribs van de bbq en ik een halve kip van de bbq. Het was heerlijk.

De volgende ochtend was ik jarig! We zijn gaan ontbijten in het enige andere restaurant, want daar hadden we een kortingsbonnetje voor. Na het ontbijt vertrokken we naar Bryce Canyon.

We zijn eerst gestopt bij het visitor center om even te toiletteren en toen helemaal naar het eind van het park gereden. Er is één grote weg door het park en gezien alle uitkijkpunten aan de rechterkant liggen, begonnen we achterin het park. Je hebt hier verschillende mooie uitzichten over prachtige rode rotsen en zogenaamde hoodoo’s. Dit zijn een soort van pilaren van rotsen.

Sommige uitkijkpunten werden beschreven alsof er hoodoo’s in allerlei kleuren waren, maar dat viel tegen. Ze waren gewoon rood, oranje en wit en door de zon zal het af en toe lijken alsof ze andere kleuren hebben.

Na alle uitzichtpunten te hebben afgereden wilden we even gaan lunchen voordat we onze wandelschoenen aan zouden trekken om aan de tocht door Bryce te beginnen. Maar het blijft lastig om gewoon een lunch te krijgen zoals wij dat bedoelen. Uiteindelijk werd het een yoghurtje en kaas, we hadden nog brood van het ontbijt gister en dat was nog prima te eten. We bewaarden het yoghurtje daarom voor na de tocht en gingen onze schoenen aantrekken.

De tocht begon naar beneden, zodat we uiteindelijk tussen de hoodoo’s liepen in plaats van dat we er uitzicht op hadden. Het was een erg leuke tocht, onderweg nog eekhoorntjes tegengekomen en ondanks dat het een populaire wandeling is, viel het aantal mensen best mee. We hadden twee wandelingen gecombineerd, de Queens garden trail en de Navajo loop. Halverwege kwam ik er achter dat de hoodoo die op een koningin lijkt al helemaal bij het beginpunt te zien was. Ach, we hebben het vast gezien, maar niet bewust bij stil gestaan.
Het laatste stuk van de wandeling ging via het zogenaamde wall street. Je looopt hier tussen eigenlijk twee hele hoge muren van die mooie oranje rotsen. Daarna begon de klim omhoog. Gelukkig werd een groot deel hiervan overschaduwd door die rotsen, want als je naar boven klimt krijg je het toch wel warm. Maar onderweg werd het uitzicht steeds mooier en waren we toch wel trots dat we weer boven waren. Ongeveer 4 kilometer gelopen.

Na Bryce Canyon weer terug naar het motel. Daar bleken we nieuwe buren te hebben, ook een Nederlands stel. We hebben heel lang met hun zitten kletsen en zijn uiteindelijk ook met z`n vieren uiteten gegaan bij hetzelfde tentje als waar we vanochtend hadden ontbeten. Na het eten hebben we nog erg lang buiten gezeten met wat biertjes, ook al koelt het hier heel erg af. Uiteindelijk hielden we er rond 10 uur mee op, toen werd het echt te koud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *