Japan en Zuid-Korea dag 20

De laatste dag in Seoel, de laatste dag in Korea en de laatste dag van onze vakantie.We starten rond 9 uur bij de metro en gaan richting het Gyeongbokgung paleis. Joran, Loanne en ik zijn hier al geweest dus Brenda doet een rondje terwijl wij koffie halen. Om 10 uur is de wisseling van de wacht, die hadden we nog niet gezien en bekijken we dus. 


Rond half 11 vertrekken we naar een tuin, Loanne is er eerder geweest en vond het erg mooi. Iets minder is de rit er heen, we moeten met drie verschillende metro’s en daarna nog een heel stuk met de bus. Pas 4 uur (!!) later komen we bij de tuin aan, the garden of morning calm. We besluiten eerst te lunchen en gaan dan de tuin in. Gelukkig blijkt de tuin inderdaad prachtig en we maken veel foto’s. De bomen in herfstkleuren zorgen voor prachtige beelden en ook de goed onderhouden bloementuinen zijn mooi. 


Daarna beginnen we aan de weg terug, gelukkig een stuk korter want we konden iets eerder richting de metro en dit keer duurde alles bij elkaar ongeveer 2 uur. In Hongdae zijn we meteen doorgegaan naar een Koreaans restaurant met bbq. Brenda had dit nog niet gegeten en voor ons was het een goede afsluiter. Brenda wilde graag op de grond eten en bij de Koreanen zelf is dat blijkbaar niet zo geliefd. Conclusie: boven zat het vol, wij hadden de kelderruimte voor onszelf. En gezien ze blijkbaar denken dat toeristen geen vlees kunnen omdraaien, of gewoon willen helpen, werd al het vlees voor ons gebakken. Arme jongen, moest hij de hele tijd in de kelder blijven om ons vlees om te keren en in stukjes te knippen. Het eten was opnieuw heerlijk!


Na het eten nog een paar laatste drankjes in de Thursdayparty (een bar). Daarna zijn we allemaal richting hostel gegaan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *