Singapore en Maleisië dag 7

Vanochtend werden we wakker van de buren die een zwijn of aap aan het wegjagen waren. Het was half 8. In principe hebben we allebei prima geslapen, wel af en toe wakker, maar we konden snel weer inslapen. Ik (Rianne) ben opgestaan en heb me aangekleed om meteen even buiten te kijken of er nog apen te zien waren. Helaas alleen wat gespring en bladergeritsel, verder niks.

Na weer een koude douche zijn we samen nog even gaan kijken en zagen we nog een neusaap, blijft leuk! Een van de baardzwijnen lag de hele ochtend voor pampus voor ons huisje. We hebben ontbeten in de kantine en zijn nog een stukje gaan lopen. Wel nog een grote hagedis gezien en krabbetjes die één witte schaar hebben, geen apen meer.

We zijn naar de receptie gelopen en hebben nog gedag gezegd tegen het groene slangetje. Deze schijnen soms wel een week of zelfs een maand op dezelfde plek te blijven zitten. Wel handig voor alle toeristen! Na het uitchecken zijn we naar de boot gelopen. Het was eb dus we moesten een stukje lopen. Samen met een ander stel kon de terugtocht beginnen. Dit keer hebben we wel de lokale bus terug naar Kuching genomen, was prima te doen.

We hebben eerst even gelunchd bij de bistro dichtbij ons hotel. We hadden allebei een laksa, een gerecht van hier. Komt neer op een soort noodlesoep, maar dan een wat dikkere bouillon. Daarna konden we gelukkig al inchecken en heeft Joran even gedoucht. Na de douche zijn we naar de wasserette gegaan, want het was tijd voor een eerste wasje. Gezellig met de hele stad, het was best druk. Maar na een uurtje was de was gedaan en ook gedroogd. Hierna heb ik ook gedoucht en waren we klaar voor de avond.

We besloten naar de overkant van de rivier te gaan. Er gaan constant bootjes heen en weer en voor 1 ringit mag je mee. Aan de overkant zijn wat etenstalletjes, zingen de locale karaoke en kun je laagjescake kopen. Uiteraard hebben wij dat ook gedaan, eerst proeven en daarna de mooiste (en lekkerste) gekocht. Na een drankje zijn we met het bootje weer terug gegaan.

We liepen langs een klein stalletje waar ze hamburgers verkochten, ze zagen er lekker uit, dus daar hebben we gegeten. Na het eten zijn we naar de moskee gelopen en hebben we het busstation gezocht. Dit laatste vooral omdat daar morgen om 7.20 de bus gaat en we even wilden kijken hoe ver het was. 20 minuten lopen, dus we willen morgen om 6.45 vertrekken uit het hotel. We gaan dan naar semengoh, hopelijk zien we daar oerang oetangs! Nu is het tien uur en gaan we dus zo al slapen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *