Singapore en Maleisië dag 2

Dag 2

Wederom een prima vlucht met Emirates, dit keer in een duidelijk kleinere en oudere Boeing. Iets minder beenruimte en een veel kleiner scherm. We kregen nu een lichte snack, een broodje kalkoenfilet, en ontbijt, we zijn beide voor de kaasomelet gegaan. De andere optie was pikante noedels, hier zijn wij niet Aziatisch genoeg voor.

Aangekomen op singapore airport moeten we weer een stuk lopen naar de bagageband, en hopen dat onze bagage mee is door de korte overstap! Gelukkig lagen ze al klaar voor ons. Hierna zijn we met het treintje naar de andere terminal gegaan, waar de metro komt. Bij het kaartjesapparaat wordt natuurlijk alleen cash geaccepteerd, dus wij moeten weer omhoog en op zoek naar een pinapparaat. Na even zoeken en een flesje drinken kopen (voor kleinere briefjes) zitten we dan nog in de metro richting ons hotel.

Rond vier uur komen we in ons hotel aan. Meteen bezweet want we hebben natuurlijk onze lange spijkerbroek nog aan. Het is hier trouwens heet. Na even douchen besluiten we niet te gaan slapen en gewoon meteen de stad te gaan bekijken. Meer dan 24 uur wakker en een uurtje slaap, als we nu gaan slapen missen we de hele dag.


We zijn meteen richting hét singaporemonument gelopen: de merlion. Het is een mooie jongen. Erg veel toeristen daar wel. Dit beeld ligt aan een groot water, waar ook het grote dure hotel aan ligt, de marina bay sands. We zijn verder gelopen langs dit water, richting gardens by the bay. Hier staat veel groen en ook verschillende grote metale palmbomen. Volgens mij is het de bedoeling dat de planten aan de onderkant helemaal naar boven groeien, ze hebben nog wel even te gaan. Veel groen heeft ook een nadeel, rianne en ik zijn beide door een beestje gestoken, het jeukt.


We zijn vanuit dit park door de marina bay sands gelopen en langs het water doorgelopen, richting ons hotel. We hebben eerst op een drukke plek aan het water naar restaurants gekeken, maar die waren of te duur, of we werden aangesproken of wilden eten. Dan hoeft het van ons niet.

Dichterbij ons hotel hebben we een bar gevonden die samenwerkte met het restaurant ernaast. Een biertje van 10 euro, een appelsap van 4 euro en eten voor twee personen voor 9 euro. Dit zijn de normale verhoudingen hier. Rianne had rijst met kip en ei, erg lekker maar net te pittig, en ik had een rijst met zwarte peper rundvlees. Erg lekker toch allemaal.

Na het eten een yoghurtje gekocht voor de volgende ochtend en terug naar het hotel gegaan. Ik wilde nog even op m’n gameboy spelen, maar kon niet echt wakker blijven. We zijn maar gaan slapen, morgen de eerste hele dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *